ركورددار انارهای خود رو در دنیا، پایتخت انار ایران نیست

ركورددار انارهای خود رو در دنیا، پایتخت انار ایران نیست

بازاری: مدیر جهاد كشاورزی بهشهر اظهار داشت: اگر به ظرفیت تولید انار در بهشهر توجه بیشتری می شد و بر روی آن برای توسعه تحقیق صورت می گرفت بطور قطع این شهرستان بعنوان پایتخت انار ایران محسوب می شد.


خلیل حقیقی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینكه هم اكنون سطح زیر كشت انار در بهشهر 1050 هكتار است، اظهار نمود: از این سطح سالانه حدود 10 هزار و 500 تن انار به دست می آید كه بیشتر از 60 درصد آن به صورت تازه خوری مصرف می گردد و حدود 40 درصد به صورت فرآورده هایی مانند رب، آب و دانه انار در می آید.
وی با اشاره به اینكه حدود 60 درصد سطح زیر كشت انار مازندران به شهرستان بهشهر اختصاص دارد، اضافه كرد: طی 5 سال اخیر كه پنج دوره از برگزاری جشنواره انار اشرف می گذرد بیشتر از 300 هكتار بر سطح زیركشت این محصول در شهرستان بهشهر اضافه گردید.
مدیر جهاد كشاورزی بهشهر با اشاره به اینكه انار این شهرستان در بازارهای بهشهر، استان مازندران و خارج از استان به فروش می رسد، تصریح كرد: در سال های اخیر كشاورزان بهشهری از كشت انار استقبال كردند چراكه فروش خوبی داشتند و همینطور صنایع تبدیلی و فرآورده های آن گسترش پیدا كرد كه این امر باعث راه اندازی باغ های جدید و رونق باغداری نوین شده است. باغداری نوین با ارقام پربازده و پرمحصول به میوه انار كمك می نماید تا خصوصیت تجاری سازی و بازار پسندی پیدا كند و حتی می تواند جنبه صادراتی هم داشته باشند.
وی اظهار نمود: تابحال یك سرمایه گذار و متقاضی برای راه اندازی كارخانه صنایع تبدیلی و تكمیلی انار در بهشهر اقدام نموده و در حال طی مراحل قانونی برای دریافت مجوز است.
مدیر جهاد كشاورزی بهشهر اضافه كرد: كشت و كار انار در بهشهر ریشه در تاریخ دارد؛ با كاوشی كه در گوهر تپه رستمكلای این شهرستان صورت گرفت یك گردن آویز به شكل انار با قدمت 3000 ساله كشف شده است، این امر نشان داده است این منطقه خاستگاه انار است؛ از گردن آویز 3000 ساله انار در ماه جاری و در ششمین دوره جشنواره انار اشرف رونمایی گردید.
حقیقی با اشاره به اینكه در پناهگاه حیات وحش میانكاله حدود 12 هزار هكتار انار ترش خودرو با تنوع گونه های مختلف وجود دارد كه این مورد در تمام دنیا منحصر به فرد است و بعنوان سرمایه ملی و بانك ژن به حساب می آید، تصریح كرد: اگر به این ظرفیت در بهشهر توجه بیشتری می شد و بر روی آن برای توسعه تحقیق و بررسی صورت می گرفت بطور قطع این شهرستان بعنوان پایتخت انار ایران محسوب می شد.
وی اظهار داشت: دامنه های اراضی شیب دار در بهشهر، از درجه حاصلخیزی كمتری برخوردار می باشند و با عنایت به اینكه انار سازگاری بسیار بالایی دارد و تنش محیطی را به خوبی تحمل می كند كشاورزان می توانند در اراضی شیب دار به كشت انار بپردازند و البته صرفه اقتصادی خوبی هم دارد.
مدیر جهاد كشاورزی بهشهر با اشاره به اینكه تمام اجزای میوه انار قابل استفاده می باشد و از آن می توان به صورت تازه خوری، آب انار، روغن و رنگ رزی استفاده كرد، اضافه كرد: اگر در زمینه توسعه باغات، مقرر است تعییر الگوی كشتی در بهشهر صورت گیرد باید به راه اندازی باغ انار روی آورد.
حقیقی با اشاره به اینكه اغلب باغات انار در بهشهر به روش سنتی مدیریت می شوند و باید باغات موجود را اصلاح و احیا نماییم تا ارقام بومی انتخاب و جایگزین و اصلاح شوند، خاطرنشان كرد: به منظور توسعه باغات جدید، باید ضمن حفظ ارقام موجود منطقه، ارقام تجاری را انتخاب و گسترش دهیم.



1397/08/19
14:30:12
5.0 / 5
5261
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا