طی ۵ ماهه نخست امسال؛

یك پنجم واردات كشور به كالاهای اساسی اختصاص داشته است

یك پنجم واردات كشور به كالاهای اساسی اختصاص داشته است

به گزارش بازاری رئیس كل گمرك كشور اظهار داشت: در 5 ماهه نخست امسال، 52 میلیون تن كالا وارد كشور شد كه 10 میلیون تن آن، به كالاهای اساسی اختصاص داشته است.



به گزارش بازاری به نقل از گمرک ایران، مهدی میراشرفی با اشاره به شرایط سخت تحریم ها و مشکلات اقتصادی تصریح کرد: تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان امروز در شرایط سخت تحریم ها فعالیت می نمایند و بخشنامه ها و قوانین و مقررات پیچیده و متناقض به مبحث تحریم ها مشکلات را تشدید کرده؛ اما در گمرک با همه توان در جهت کاهش مشکلات این حوزه قدم برمی داریم.
وی اضافه کرد: اگر زحمات و تلاشهای فعالان اقتصادی در این حوزه نبود، با وجود تحریم ها دشمنان به اهداف خود می رسیدند و این موفقیت حاصل همت بلند مردم و فعالان این حوزه است که سبب برهم زدن معاملات غرب شده و در آینده نزدیک سختی ها به گشایش تبدیل می شود.
رئیس کل گمرک ایران بیان نمود: در مدت ۵ ماهه ابتدای سال ۵۲ میلیون تن کالا به کشور وارد و از کشور صادر شده و سهم صادرات ۳۸ میلیون تن و سهم واردات ۱۳.۸ میلیون تن است که حالا دغدغه دولت تأمین کالاهای اساسی است تا فشار بر مردم کمتر شود.
میراشرفی عنوان کرد: از ۱۷.۸ میلیون تن واردات حدود ۱۰ میلیون تن از کالاهای وارده کالاهای اساسی بودند و در زمینه کشاورزی نهاده های دامی در زمینه ذرت ۴.۳ میلیون تن واردات داشتیم که حدود ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است.
وی افزود: دیدگاه گمرک پشتیبانی از تولید و تسهیل شرایط موجود است متأسفانه پیچیده ترین قوانین را در حوزه تجارت و تولید داریم به صورتی که بیشتر از ۲۵ سازمان در حوزه تجارت در کشور متولی و نظارت دارند در صورتی که دنیا بر ساده سازی در کاهش قوانین و مقررات و تسهیل آنها تاکید می کند.
رئیس کل گمرک ایران تصریح کرد: در زمینه کارشناسان مجازی عرضه خدمت بین خدمت گیرنده و خدمت دهنده سرعت می بخشد و درخواست رؤیت کالا را به گمرک گزارش می دهد و تعیین مسیر کالا در راه سبز و قرمز دنبال می کند که در واقع ارتباط فیزیکی و ملموس به غیر فیزیکی و غیرملموس تبدیل می شود.
میراشرفی بیان نمود: در زمینه صدور اظهارنامه ها پیش از تحریم ها این مورد حدود ۲۰ روز طول می کشید اما حالا تا ۴۰ روز هم ادامه دارد و این روند طولانی شده به همین سبب بیشتر فعالیت ها به صورت الکترونیکی در کوتاه ترین زمان انجام می شود به همین سبب شعار گمرک از هر جا از هرزمان است.
وی افزود: بر مبنای تبصره ۱ ماده ۱۰۸ قانون گمرکی امکان بخشش ۱۰۰ درصدی جرایم در کمیسیون های گمرکی وجود دارد که می تواند به صفر تغییر کند که در هر دو حوزه واردات و صادرات شامل می شود.
رئیس کل گمرک ایران بیان نمود: در زمینه احیای کمیته فنی یکی از اقداماتی که انجام شده تقریباً همه اختیارات گمرک ایران به گمرک استان ها داده شده و در زمینه مشکلات قطع سیستم گمرکی حدود ۲۵ سازمان به سیستم متصل می شوند و زمانی که سیستم یکی از سازمان ها قطع شود کاربری که از سیستم گمرک وارد شده مشکل این قطعی را گمرک می داند.
میراشرفی افزود: با عنایت به این که پهنای باند و سرعت سامانه به حد مطلوب نرسیده متأسفانه این مشکلات وجود دارد اما با تلاشهای بسیار ارتباط ۲۴ ساعته شده تا در خارج از ساعات اداری و روزهای تعطیل هم امکان ارتباط با سیستم وجود داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلات ارزی اظهار داشت: بر مبنای ۴ نامه از وزارت اقتصاد وضعیت رسوب کالا و ماندگاری آن برآورد شد و بانک مرکزی این پیشنهاد را قبول کرد که کالاهای اساسی بدون تأمین ترخیص شوند و تا ۳ ماه آینده ارز محموله تأمین شود و حدود ۴ میلیون تن کالا به ازای ۶ میلیارد دلار کالاهای مواد اولیه و ماشین آلات خط تولید در گمرک وجود دارد که عدم ترخیص آنها به جهت کد رهگیری بانک است.
رئیس کل گمرک ایران اضافه کرد: در زمینه صادرات اگر به سامانه عرضه و بانک مرکزی مجاز اعلام نماید می تواند در مقابل صادرات واردات صورت گیرد و مشکل تأمین ارز مرتفع شود همینطور اگر پروژه راهبردی است بدون تأمین، ترخیص انجام می شود.
میراشرفی خاطرنشان کرد: شناسایی کالاهایی که برای صنایع استان راهبردی است صورت گیرد و در جهت تسهیل اقدامات به گمرک عرضه شود، ۲.۷ میلیارد دلار مبادلات با اوراسیا و صادرات ۸۲۳ میلیون و واردات ۱.۹ میلیارد دلار است که امیدواریم این اقدام توسعه پیدا کند.


منبع:

1399/06/15
22:43:01
5.0 / 5
1574
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , بانك مركزی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا