ژامبون درجه یك برابر با قیمت گوشت گوسفندی!

ژامبون درجه یك برابر با قیمت گوشت گوسفندی!

بازاری: قیمت یك كیلوگرم ژامبون ممتاز گوشت كه در بعضی برندها بیش از ۴۰ هزار تومان است با قیمت یك كیلوگرم گوشت گوسفندی تازه برابری می كند. همینطور هر كیلوگرم ژامبون ممتاز مرغ گاها سه تا چهار برابر قیمت یك كیلوگرم گوشت مرغ تازه است.



به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، طی سال های اخیر نوعی تغییر الگوی غذایی در میان مردم و بخصوص نسل جوان به وجود آمده است؛ الگویی كه افراد را هرچه بیشتر به سمت مصرف غذاهای آماده و انواع فست فودها جلب می كند و به این دلیل طی سال های اخیر، مصرف سوسیس و كالباس نسبت به گذشته افزایش چشمگیری پیدا كرده است.

تا جایی كه به قول فروشندگان فرآورده های گوشتی، مصرف سوسیس و كالباس در سال های دورتر جنبه تفریحی داشت، اما اكنون مصرف این مواد غذایی برای بخشی از مردم رویه شده است و به علت بالا رفتن سرعت در زندگی مردم مصرف انواع فست فودها هم به نسبت به آن بیشتر شده است كه البته این مورد از نظر سلامت غذایی جای بررسی دارد.

شاید خیلی از مردم این تصور را داشته باشند كه سوسیس و كالباس جزو مواد غذایی ارزان است كه از نظر قیمت می تواند به صرفه باشد، البته این دیدگاه در بعضی از انواع سوسیس و كالباس كه درصد گوشت قرمز یا مرغ پایینی دارند تا حدودی درست است، اما بررسی قیمت محصولات مرغوب تر مبین این است كه قیمت هر كیلوگرم ژامبون ممتاز گوشت با قیمت گوشت گوساله و گوشت گوسفندی درجه یك برابری می كند؛ یعنی كیلویی ۳۵ تا بیش از ۴۰ هزار تومان است.

از سوی دیگر هر كیلوگرم ژامبون ممتاز مرغ هم كه قیمت آن بیش از ۱۹ هزار تومان است به مراتب قیمت بالاتری از قیمت مرغ كه هر كیلوگرم كه ۷۰۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان است، دارد و قیمت این محصول گاها تا سه برابر قیمت هر كیلوگرم گوشت مرغ تازه می رسد كه جای تامل دارد.

از طرف دیگر یكی از نكاتی كه در مصرف سوسیس و كالباس همواره مورد توجه كارشناسان بهداشت بوده است مواد تشكیل دهنده این محصولات است. با عنایت به مواد افزودنی كه در این محصولات استفاده می گردد مصرف زیاد آن ها به هیچ عنوان سفارش نمی شود. همینطور در سال های اخیر وجود موادی همچون خمیر مرغ در سوسیس و كالباس به شدت محل بحث شده است.

اما در این میان با عنایت به افزایش مصرف این محصولات و جایگاه آن در سبد غذایی مردم، نگاهی به بازار، نكاتی درباره نحوه مصرف و توجه به عوامل بهداشتی در استفاده از این مواد غذایی خالی از لطف نیست.

قیمت انواع كالباس در بازار مصرف

به عنوان نمونه هر كیلوگرم ژامبون گوشت ۹۰ درصد ممتاز در برندهای مختلف به طور متوسط رنج قیمتی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان دارد و در بعضی برندها قیمت این نوع ژامبون حتی به بیش از ۴۰ هزار تومان هم می رسد كه با یك كیلوگرم گوشت گوسفند درجه یك برابری می كند.

هر كیلوگرم ژامبون نوروزی هم كه از كالباس های مرغوب بشمار می رود ۳۰ هزار تومان فروخته می گردد.

ژامبون مرغ ۹۰ درصد ممتاز به طور متوسط قیمت ۱۹ تا ۲۵ هزار تومانی دارد و ژامبون مخلوط گوشت و مرغ ۹۰ درصد هم به طور میانگین كیلویی ۲۳ هزار تومان فروخته می گردد.

همچنین هر كیلوگرم ژامبون قارچ و مرغ با ۷۰ درصد گوشت مرغ ۲۰ هزار تومان و با درصد گوشت كمتر آن بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان عرضه می گردد.

كالباس خشك ممتاز با ۷۰ درصد گوشت كیلویی ۲۷ هزار تومان فروخته می گردد و كالباس خشك با ۷۰ درصد گوشت هم ۱۹ هزار تومان و كالباس خشك با ۶۰ درصد گوشت ۱۴ تا ۱۶ هزار تومان قیمت دارد.

در میان انوع دیگر كالباس ها، هر كیلوگرم كالباس قارچ و گوشت ۲۵ هزار تومان و هر كیلوگرم كالباس مارتادلا كه جزو كالباس های ارزان محسوب و بیشتر در غذاهای تركیبی مانند پیتزا و اولویه استفاده می گردد ۱۰ هزار تومان است.

به گفته فروشندگان، انواع ژامبون گوشت و كالباس خشك بیشترین مصرف را در میان انواع كالباس ها دارند و البته ژامبون های درجه یك هم همواره مشتریان خاص خویش را دارد.

قیمت انواع سوسیس در بازار مصرف

بر اساس بررسی ها از بازار مصرف فرآورده های گوشتی، قیمت متوسط هر كیلوگرم كوكتل با ۷۰ درصد گوشت ۱۸ هزار تومان، كوكتل دودی با ۵۵ درصد گوشت ۱۶ هزار تومان، كوكتل ویژه با ۷۰ درصد گوشت ۲۰ هزار تومان است.

همچنین میانگین قیمت هر كیلوگرم كوكتل پنیری با ۵۵ درصد گوشت ۲۲ هزار تومان است و هر كیلوگرم كوكتل با ۵۵ درصد گوشت مرغ ۱۵ هزار تومان است.

هر كیلوگرم سوسیس هات داگ با ۷۰ درصد گوشت ۱۹ هزار تومان، هر كیلوگرم سوسیس كراكف كه مخلوط گوشت و پنیر است ۱۸ هزار تومان، هر كیلوگرم سوسیس آلمانی كه ارزان ترین نوع سوسیس به حساب می آید با ۴۰ درصد گوشت قرمز ۶۰۰۰ تومان فروخته می گردد.

به طور معمول هات داگ و سوسیس كوكتل بیشترین مصرف را در میان انواع سوسیس دارند.

در خرید و مصرف سوسیس و كالباس به چه نكاتی توجه كنیم؟

شكل ظاهری، تاریخ مصرف، شماره ثبت و پروانه بهره برداری وزارت بهداشت از مهم ترین نكاتی است كه افراد باید در هنگام خرید این محصولات توجه نمایند. همینطور باید دقت شود روكش این محصولات سالم باشد و تاریخ انقضای آن نگذشته باشد.

سوسیس و كالباس به شكلی دارای ارزش غذایی هستند، اما هیچ گاه نمی توانند جایگزین مناسبی برای وعده های غذایی شوند، چون كه بدن به موادی احتیاج دارد كه حاوی مواد مغذی از گروه های مختلف باشد؛ ازاین رو فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و كالباس نمی توانند این نیاز مهم بدن را تامین كنند.

اگر افراد هر ازگاهی از چنین موادی استفاده كنند، بدن می تواند از سیستم خود در برابر مضرات آن دفاع كند اما اگر میزان مصرف سوسیس، كالباس و غذاهای آماده بیش از اندازه باشد حتما به افراد به خصوص كودكان و نوجوانان كه در سن رشد هستند صدمه جدی می رساند و سبب بروز برخی اختلالات بدنی می گردد.

چاقی، بیماری های قلبی عروقی و انواع آلرژی ها به مواد افزودنی مانند رنگ و طعم ها از عوارض استفاده بیش از اندازه چنین مواد خوراكی است.

به طو كلی كارشناسان غذایی معتقدند مصرف خوراكی هایی مانند سوسیس و كالباس باید بسیار محدود باشد، چون كه فرآوری كه در این محصولات صورت می گیرد باعث تغییرات فیزیكی و شیمیایی در بافت طبیعی این مواد می گردد كه خود عاملی برای بیماری های مزمن است.

مصرف بالای اسیدهای چرب، مواد نگهدارنده، نحوه تهیه و فرآوری و نوع طبخ این مواد به گونه ای است كه باعث بروز بیماری در مصرف كنندگان می گردد.




1396/10/03
15:00:10
5.0 / 5
101
تگهای خبر: بازار , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا