رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و ایتالیا مطرح كرد

برای كالاهای فاسد شدنی باید فكر اساسی نماییم، رقبا جایمان را می گیرند

برای كالاهای فاسد شدنی باید فكر اساسی نماییم، رقبا جایمان را می گیرند

بازاری: در ماه های اخیر تجارت ایران به علت نوسانات شدید نرخ ارز تحت تاثیر قرار گرفت و تمایل تولیدكنندگان به صادرات افزایش پیدا كرد، بنابراین دولت برای تنظیم بازار داخلی، صادرات برخی كالاها را ممنوع اعلام نمود كه به قول رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و ایتالیا، خیلی از این كالاها فاسدشدنی بوده و منع صادرات و ماندنشان در كامیون ها باعث هدر رفت آنها شده است. ضمن اینكه مشتری خارجی منتظر ما نمی ماند و اگر ببیند نیازش تامین نمی گردد، از كشورهای رقیب نیاز خویش را تامین می كند كه منجر به خروج ایران از بازار رقابتی جهان خواهد شد.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، صدور بخشنامه هایی از جانب دولت در مورد ممنوعیت صادرات انواع كالاها و افزایش روزانه ممنوعیت اقلام جدید كه به قول فعالان اتاق بازرگانی ایران بدون مشورت و اطلاع رسانی، اعلام می شوند، مشكلات عدیده ای را برای صادركنندگان، واردكنندگان و حتی تولیدكنندگان داخل بوجود آورده است چون كه این ها همه چون دومینویی به هم وابسته اند كه افتادن یكی بقیه را هم می اندازد. همینطور دولت به این نكته توجه نمی كند كه صادركننده متعهد است و باید طبق قرارداد خود با طرف مقابل عمل كند. اما بدون درنظر گرفتن این مسئله صادرات را ممنوع می كند.
طی ماه های اخیر تجارت ایران به علت نوسانات شدید نرخ ارز تحت تاثیر قرار گرفت و با افزایش نرخ ارز، تمایل تولیدكنندگان به صادرات افزایش یافت كه البته در بعضی موارد به جای تامین نیاز داخل، مبادرت به صادرات می شود؛ بنابراین در این راستا، دولت برای تنظیم بازار داخلی، صادرات برخی كالاها را ممنوع اعلام نمود.
در این زمینه فعالان اقتصادی معتقدند كه درست است دولت در جهت تامین نیاز داخلی و نگرانی از بابت كمبود كالا در زمان بحران و تحریم، صادرات كالا را ممنوع می كند اما باید توجه داشت كه ممنوعیت صادرات، بیشتر از همه به تولید صدمه می زند و اعتبار بین المللی را از بین می برد و ایران را از بازار رقابتی جهان خارج می كند؛ خروجی كه بازگشتش به راحتی نخواهد بود.
در همین زمینه، احمد پورفلاح - رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و ایتالیا - در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: به علت نبود سردخانه های مناسب، خیلی از محصولات در كامیون ها از بین رفته است. از سوی دیگر مشتریان كالاهای ایرانی همچون مصرف كننده بادمجان، كاهو و گل ایرانی منتظر نمی مانند و نیاز خویش را از كشورهای رقیب تامین می كنند كه این به مفهوم از دست دادن بازارهای صادراتی برای ما است.
وی ادامه داد: همینطور مقدار زیادی كالا داشته ایم كه تاریخ مصرف داشته و فاسد شده و بازارشان از داخل هم خراب شده چون مشتری و شبكه توزیع آن مختل شده است، خیلی از واردكنندگان جنس شان در كشتی ها مانده و دموراژ دادند یا برای همین ماندن در گمرك باید هزینه انبارداری پرداخت گردد و بسیاری دیگر از این موارد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران همینطور در ارتباط با پرداخت مابه التفاوت ارزی و بخشنامه هایی كه منجر به رسوب كالا در گمرك شده اند اظهار داشت: واردات و ترخیص برخی كالاها با بخشنامه ارزی جدید و بالا رفتن نرخ ارز و درخواست مابه التفاوت ارزی مواجه گردید درصورتی كه خیلی از كالاهای ترخیص نشده از گمرك، شامل انواع میوه ها و سبزی هایی هستند كه این ها هم فاسدشدنی بوده و تاخیر در خروج از گمرك باعث هدر رفت آن ها شده است.
رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و ایتالیا خاطرنشان كرد: نمونه واضح مشكلات ناشی از بخشنامه هایی كه منجر به رسوب كالا در گمرك شده و چندی قبل به آن برخورد كردیم، این است كه قهوه بدون انتقال ارز از كشور ایتالیا وارد گمرك شد كه همراه این جنس ۲۰ لیوان (ماگ) بعنوان هدیه با آن وارد شده است. حال به بهانه ای كه آن ۲۰ عدد شامل تخفیف نمی گردد، عملا كل جنس در گمرك مانده و تلاش های واردكننده تا امروز به نتیجه نرسیده است؛ بنابراین خواهان حمایت وزیر صنعت، معدن و تجارت هستیم كه بتوان مشكلات و گرفتاری هایی از این دست را حل كرد.



1397/07/21
14:11:29
5.0 / 5
4606
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا