كنترل 99 درصدی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
به گزارش بازاری رئیس سازمان دامپزشكی با اشاره به اینكه بیشتر از ۹۹درصد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال ۱۳۹۸ كنترل شده است، اظهار داشت: ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تا حداقل ۴۰ روز دیگر می تواند مخاطره آمیز باشد؛ ازاین رو مرغداران و اتحادیه ها به سفارش های دامپزشكی عمل كنند.
علیرضا رفیعی پور در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه اقدامات سازمان دامپزشكی در سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ منجر به این شد كه در قالب طرح ملی كنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان حركت نماییم، اظهار نمود: سال ۱۳۹۶ با طغیان و موج خطرناك آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مواجه شدیم و بدین منظور در طرح ملی كنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان علاوه بر اقدامات معمول شامل رصد و پایش بیماری در همه مناطق روستایی، حیات وحش و مرغداری های صنعتی، آموزش بهره برداران، شناسایی قطعی بیماری، معدوم سازی و مراقبت شعاع بیماری، طرح هدفمند واكسیناسیون را به مدت سه سال در این طرح ملی در سال ۱۳۹۷ اجرا كردیم.
وی افزود: پیشبینی ما این بود كه این طرح بیشتر از ۸۵ درصد ایمنی ایجاد كند و نگران طغیان آنفلوآنزا نباشیم. خوشبختانه این طرح بیشتر از میزان پیشبینی ها جواب داد و این ویروس بیشتر از ۹۸ درصد در سال ۱۳۹۷ و حدود ۹۹ درصد در سال ۱۳۹۸ كنترل شد.
رییس سازمان دامپزشكی با اشاره به اینكه به صورت جزئی گزارش هایی از ابتلای پرندگان به این ویروس در نقاط روستایی و حیات وحش دریافت كردیم، اظهار نمود: ویروسی كه در سال ۱۳۹۶ به كشور صدمه زد هنوز وجود دارد، اما امسال با سفارش های دامپزشكی، همكاری مرغداران، تعاونی ها و اتحادیه ها بیشتر از ۹۹ درصد این ویروس كنترل شد.
رفیعی پور خاطرنشان كرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تا حداقل ۴۰ روز دیگر به علت تغییرات آب و هوایی می تواند مخاطره آمیز باشد؛ ازاین رو به مرغداران اعلام می نماییم كه همچون گذشته در قالب طرح ملی كنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و سفارش های بهداشتی دامپزشكی ها عمل كنند. همینطور به جهت اینكه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان باردیگر صنعت طیور را درگیر نكند، كمیته ای را در استان ها تشكیل داده ایم كه شامل اعضایی از سازمان دامپزشكی، جهاد كشاورزی و اتحادیه مرغداران تخم گذار كشور است. این كمیته مرغداری ها را ممیزی می كند و به هر مرغداری كه شرایط تولید تخم مرغ نداشته باشد، اجازه جوجه مرغ تخم گذار را نمی دهد. این ممیزی كمك بزرگی كرده است تا مرغداری هایی كه ریسك بالای بیماری دارند، شناسایی و كنترل شوند.
به گفته وی، ۴۰ روز با ریسك بالا در پیش رو داریم و این ویروس در حوزه های حیات وحش و طیور سنتی و بومی وجود دارد و می تواند نفوذ كند.
توصیه واكسیناسیون هدفمند به استان هایی با ریسك بالای بیماری
رییس سازمان دامپزشكی با تاكید بر اینكه باید در این ۴۰ روز در حالت آماده باش و مراقبت باشیم، اظهار داشت: به استان های گیلان، مازندارن، گلستان، قزوین، البرز، تهران، قم، اصفهان، مركزی، خراسان رضوی و شیراز واكسیناسیون هدفمند را سفارش كردیم؛ چونكه به علت تراكم طیور و تخم مرغ، ریسك بیماری در این استان ها بالا است و از سویی این استان ها هم در راه حركت پرندگان مهاجر هستند.
وی در پاسخ به این سؤال كه آیا احتمال انتقال ویروس فوق حاد پرندگان به انسان هم وجود دارد؟ تصریح كرد: سازمان دامپزشكی طی دو سال قبل تصمیماتش را با ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گرفته و وزارت بهداشت هم عضو این ستاد است. آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال ۱۳۹۷ ویروس تركیبی به نامH۵N۶ بود كه با وجود ورود به ایران ولی در نطفه خفه شد و نتوانست همچون ویروس H۵N۸ كه در كل كشور وجود دارد و مخصوص طیور است، باقی بماند. همینطور اگر این دو ویروس فراگیر می شدند امكان اختلاط ژنتیكی با ویروس H۱N۱ انسانی وجود داشت و این مورد می توانست بیماری انسانی را تشدید كند كه خوشبختانه كنترل شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب