عضو هیئت مدیره فدراسیون واردات مطرح كرد

رسوب ۴ و نیم میلیون تن كالا در گمركات كشور

رسوب ۴ و نیم میلیون تن كالا در گمركات كشور

به گزارش بازاری عضو هیات مدیره فدراسیون واردات ایران می گوید با ناهماهنگی بوجود آمده میان دستگاه های اجرایی، بیشتر از ۴.۵ میلیون تن كالا در گمركات كشور رسوب كرده است.


حمید مقیمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: متاسفانه با وجود تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر ضرورت استفاده از تمام ظرفیت های اقتصادی کشور و کاهش فشار روانی تحریم ها، همچنان در عرصه اجرا مشکلاتی وجود دارد که نه تنها بر فعالان بخش خصوصی و اقتصادی فشار آورده که در نهایت بار اصلی مشکلات را به دوش مردم و مصرف کنندگان نهایی می اندازد.
وی با اشاره به نیاز کشور به واردات برخی محصولات و مواد اولیه اظهار نمود: در سال های اخیر با عنایت به تحریم ها و محدودیت های اقتصادی، همواره واردات محدود بوده است و فعالان اقتصادی هم ضمن پذیرش این مساله، اعلام نموده اند که در قالب قوانین کشور فعالیت می نمایند. ازاین رو تمام کالاهایی که در سال های اخیر وارد کشور شده، هیچ یک از نظر قانونی با ممنوعیت مواجه نبوده اند و همگی فرآیند دریافت مجوزهای لازم و ثبت سفارش را طی کرده اند.
عضو هیئت مدیره فدراسیون واردات افزود: وقتی ثبت سفارش انجام شده، یعنی وضعیت ارز کالاهای وارداتی هم معلوم است و طبق قوانین بالادستی کشور، ورود آنها به گمرک باید به مفهوم ترخیصشان باشد اما ما در عمل می بینیم که بخش قابل توجهی از این کالاها در ماه های گذشته در گمرک مانده و بلاتکلیف هستند.
مقیمی با اشاره به اینکه اختلاف نظرها میان بانک مرکزی و وزارت صمت اصلی ترین عامل در رسوب این کالاهاست اظهار داشت: ارزیابی ها نشان داده است که هم اکنون حدود ۴.۵ میلیون تن کالا در گمرکات کشور رسوب کرده اند که برای مشخص شدن حجم آنها باید اظهار داشت که ما رسما معادل بار بیشتر از ۳۰۰ کشتی اقتصادی بزرگ را در گمرک نگه داشته و اجازه ترخیص به آنها را نداده ایم.
وی افزود: در ماه های گذشته تمام مکاتبات ما با دستگاه های اجرایی بی نتیجه مانده، بانک مرکزی می گوید باید وزارت صمت پیگیری کند و وزارت صمت می گوید بانک مرکزی و در عمل این کالاها باقی مانده که خیلی از آنها خطر خراب شدن دارند و میلیاردها دلار به اقتصاد کشور و فعالان اقتصادی ضرر خواهند رساند. ما معتقدیم ترخیص این کالاها حتی می تواند در راه کاهش قیمت ها در بازار و بهبود وضعیت معیشت مردم هم تأثیر بگذارد اما تا زمان تغییر نکردن سیاست ها، این فشار برای تأمین بازار وجود دارد و در شرایطی که کالا به کشور وارد شده، خودمان اجازه رسیدنش به بازار را نمی دهیم.
به قول مقیمی، در شرایط تحریم، خود تحریمی در اقتصاد می تواند سخت و دردناک باشد و در شرایطی که با عنایت به فشارهای بین المللی مشکلاتی در اقتصاد ایران وجود دارد، در عرصه سیاست های داخلی باید طوری گام برداشت که خود تحریمی به فعالان اقتصادی و مردم فشار بیشتری وارد نکند.




منبع:

1399/06/02
20:01:18
5.0 / 5
1739
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا