امروز برای نخستین بار صورت گرفت

معامله 50 هزار تن كنسانتره چادرملو در بورس كالا

معامله 50 هزار تن كنسانتره چادرملو در بورس كالا

بازاری: در اولین روز عرضه کنسانتره سنگ آهن چادرملو در بورس کالای ایران و با استقبال خریداران، امروز (یکشنبه) 50 هزار تن کنسانتره سنگ آهن این شرکت مورد معامله قرار گرفت تا روز مهمی برای بخش معدن کشور بواسطه قرار گرفتن این ماده معدنی مهم در راه شفاف سازی باشد.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، بورس کالای ایران امروز (یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) برای نخستین بار میزبان عرضه ۵۰ هزار تن کنسانتره آهن معدن چادرملو با بهای ۲۴ هزار و ۳۰ ریال به ازای هر کیلوگرم بود که با ثبت تقاضای ۷۵ هزار تنی، این محصول در نهایت با رقابت ۰.۴ درصدی به قیمت ۲۴ هزار و ۱۰۱ ریال به فروش رسید.
طبق اعلام این شرکت صنعتی- معدنی، باتوجه به قیمت ۲.۴۱ میلیون تومانی در هر تن کنسانتره چادرملو در بورس کالا و از طرفی با در نظر گرفتن قیمت پایه بیلت فولاد، نخستین معامله کنسانتره چادرملو معادل ۲۰.۲ درصد ضریب شمش خوزستان معامله شد.

۱۵۰ هزار تن سنگ آهن و ۲۰۰ هزارتن کنسانتره تا آخر سال عرضه خواهد شد
در پی پذیرش عرضه محصول سنگ آهن و کنسانتره سنگ آهن چادرملو در بازار اصلی شرکت بورس کالای ایران، حسین اطمینان -مدیر امور تجاری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو- با اعلان اینکه با موافقت مدیریت پذیرش و بازاریابی شرکت بورس کالای ایران، ۵۰ هزار تن کنسانتره و ۵۰ هزار تن سنگ آهن در این بازار عرضه خواهد شد، خبر داد: تا آخر سال جاری نیز حداقل ۱۵۰ هزار تن سنگ آهن و۲۰۰ هزار تن کنسانتره آهن از طرف چادرملو در بورس کالا عرضه می شود.
وی ضمن تاکید بر اهمیت این ماده معدنی برای اقتصاد کشور، اظهار داشت: سنگ آهن بعنوان ماده اولیه کارخانه های فولادسازی همیشه بعنوان یک ماده راهبردی شناخته می شود. طی سالهای اخیر باتوجه به کاهش ذخایر معادن سنگ آهن فعال، خصوصاً معادن بزرگ، شرکتها برای تامین مواداولیه مورد نیاز خود به خرید سنگ آهن از سایر معادن و بازار رو آورده اند.

عدم مرجع قیمت گذاری بازار را آشفته و دلالان را منتفع کرده بود
مدیر امور تجاری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، عدم وجود مرجع قیمت گذاری استاندارد و وجود واسطه های گوناگون بین معادن و مصرف کننده نهایی را عامل آشفتگی بازار دانسته و اشاره کرد: این نابسامانی سبب شد که معدن کار و مصرف کننده نهایی در این پروسه بهره مند نشده و اکثریت سود به سمت واسطه ها سوق پیدا کند؛ پس با سامانه بورس کالای ایران بعنوان یک بستر شفاف و استاندارد و شرایط رقابت یکسان برای خریداران و همچینین شفافیت عرضه برای تولید کنندگان، بطور قطع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به سمت شفاف سازی و شرایط استاندارد خواهند رفت. علت استقبال قابل توجهی از بورس کالا برای عرضه این محصول معدنی در نخستین روز عرضه نیز همین موضوع بوده است.

تفاهم نامه ۲ میلیارد دلاری با وزارت صمت برای سرمایه گذاری چادرملو در ۱۱ پروژه صنعتی، معدنی و پتروشیمی
همین طور بر طبق اعلام شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، روز گذشته نیز، ناصر تقی زاده- مدیرعامل چادرملو- ضمن اعلام این خبر که این مجتمع هم اکنون توان سرمایه گذاری در ۱۱ پروژه عظیم صنعتی، معدنی و پتروشیمی را دارد و برای اثبات این گفته، تفاهم نامه ای دو میلیارد دلاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا نموده است، به نقش صنایع و معادن بزرگ در رونق بخشی به اقتصاد کشور و توسعه مناطق کم برخوردار و محروم اشاره نمود.
وی با اعلان اینکه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو قادر می باشد سرمایه گذاری قابل توجهی را بدون مراجعه به بانک ها در بخش های مختلف صنعتی و معدنی و حتی غیرفلزی و پتروشیمی انجام دهد، اظهار داشت: طرح های ارائه شده برای این میزان سرمایه گذاری شامل راه اندازی واحد چهار میلیون تنی کنسانتره آهن، راه اندازی گندله سازی به ظرفیت پنج میلیون تن، ساخت واحد سوپر مگامدول ۲.۲ میلیون تنی، راه اندازی واحد تولید فروآلیاژها به ظرفیت ۵۰ هزار تن، ساخت واحد تولید اسلب فولادی و ورق های آلیاژی هریک به ظرفیت دو میلیون تن است.
تقی زاده افزود: همین طور راه اندازی دومین نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی با مشارکت سرمایه گذاری امید، ساخت دو واحد نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی، ساخت واحد مگامدول ۸۰۰ هزارتنی در ابرکوه، تکمیل طرح نیمه تمام تولید شمش فولادی به ظرفیت ۶۰۰ هزار تن در ابرکوه و راه اندازی ناحیه صنعتی در استان یزد نیز از دیگر طرح های ارائه شده برای سرمایه گذاری خواهد بود. اجرای این طرح ها در صورتی است که تشریفات اداری و بروکراسی های مانع از تسریع و تحقق اینطور سرمایه گذاری ها، برداشته شود.
مدیرعامل چادرملو ضمن اشاره به دغدغه های خود در مورد ناکارآمدی برخی دستگاهها و ایجاد موانع در راه رشد اقتصادی و توسعه کشور، اظهار نمود: زمانیکه شرکتها برای سرمایه گذاری های صنعتی و تولیدی اعلام آمادگی می کنند، تعدادی از نهادها به سبب عدم اشراف بر اهمیت موضوع، مانع از تسریع در روند سرمایه گذاری و فعالیت ها می شوند؛ بدین سبب چنانچه کمیته یا ستادی در استانها تشکیل گردد که همه ادارات تابعی از آن باشند و به نظرات ستاد یاد شده احترام بگذارند، سرمایه گذاری در کشور ما نیز همچون کشورهای دیگر، در کمترین زمان ممکن صورت خواهد گرفت. بهترین راه رفع موانع تولید و سرمایه گذار، ایجاد ستادهایی متشکل از افراد نخبه، دلسوز و توسعه گرا در هر استان است.




منبع:

1400/02/13
19:21:29
5.0 / 5
1191
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا