چرا گوشت گوساله گران شد؟
به گزارش بازاری حدود چند هفته ای می شود که قیمت گوشت گوساله افزایش پیدا کرده و از حدود ۱۴۰ هزار تومان در تیرماه به حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان در مردادماه رسیده است. افزایش قیمتی که فعالان عرصه دامپروری علت آنرا افزایش هزینه های تولید و حضور دلالان در بازار می دانند.
احمد مقدسی در گفتگو با ایسنا، در اینباره اظهار نمود: هر کیلو گوساله زنده به صورت میانگین در بازار با قیمت ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان خرید و فروش می شود، در حالیکه قیمت تمام شده دام برای تولید کننده حدود ۷۵ هزار تومان است.
وی افزود: قیمت تمام شده برای تولیدکننده بالا رفته چونکه هزینه های تولید هم بالا است. از طرفی به بخش پرواربندی نهاده دولتی تعلق نمی گیرد و همه آنها از بازار آزاد نهاده های مورد نیاز خویش را تهیه می کنند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران افزود: ۶۰ درصد خوراک گاو یونجه، کاه و ذرت و علوفه ای است که همه این اقلام از آغاز سال ۲۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش قیمت داشته اند و سوال اینجاست که دامدار باید با این افزایش قیمت ها چه کند؟
وی در انتها اظهار داشت: یک ماه گذشته قیمت گوساله زنده حدود ۴۰ هزار تومان بود که هم اکنون به ۵۷ تا ۶۰ هزارتومان رسیده است. بدیهی است که این افزایش قیمت در بازار هم اثرات خویش را بگذارد.
فرهاد اکبری- رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری دامداران ایران هم در پاسخ به این سؤال که چرا قیمت گوشت گوساله افزایش حدود ۲۰ هزارتومانی در بازار داشته است، اظهار داشت: هر کیلو دام زنده در بازار با قیمت ۵۲ تا ۵۵ هزارتومان خرید و فروش می شود که طبیعتا بایستی گوشت با قیمت ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد اما این که گوشت با قیمت های بالا به دست مصرف کننده می رسد به علت حضور دلالان و واسطه ها در بازار است.
وی ضمن اشاره به این که کمبودی در دام زنده نداریم، اضافه کرد: هزینه های تولید بالا رفته است. ولی این افزایش هزینه ها یعنی این که بایستی دامدار دامش را گرانتر بفروشد که این گونه نیست. این دلال ها و واسطه ها هستند که بر بازار تسلط داشته و قیمت ها را می افزایند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب