نخستین پارک علم و فناوری بخش کشاورزی فردا افتتاح می شود

نخستین پارک علم و فناوری بخش کشاورزی فردا افتتاح می شود

به گزارش بازاری مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از افتتاح نخستین پارک علم و فناوری بخش کشاورزی اطلاع داد.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، اسماعیل قادری فر در همایش نقش تشکل های کشاورزی در گام دوم انقلاب که امروز به مناسبت گرامیداشت هفته جهادکشاورزی برگزار شد، ضمن اشاره به جایگاه و نقش اتحادیه ها و تشکل های بخش خصوصی اظهار داشت: اعتقاد داریم رسوخ نوآوری در کشاورزی، صنعتی سازی کشاورزی و ارتقای بهره وری اتفاق نمی افتد مگر این که بخش خصوصی کشاورزی با حمایت و پشتیبانی بخش دولتی فعالیت کنند.
وی ضمن اشاره به اهمیت امنیت غذایی در کشور اظهار داشت: اقدامات بسیاری در زمینه حفظ امنیت غذایی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است و فردا هم برای نخستین بار نخستین پارک علم و فناوری بخش کشاورزی افتتاح می گردد.
تصمیمات در حوزه زمین و آب کشاورزی باید بر مبنای نظر تشکل ها باشد
علیرضا نظری هم در این همایش با اشاره به اینکه هر وقت از ظرفیت های مردمی استفاده کردیم توانستیم کار را با کمترین هزینه و بیشترین بهره وری پیش ببریم، اظهار داشت: تا پیش از اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها برای ۶ قلم کالا ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده می شد. یعنی دولت از راه منابع ارزی که خودش ایجاد می کرد باید این ارز را تأمین می کرد.
وی افزود: به عبارت دیگر دولت باید بیشتر از ۱۶ میلیارد دلار درآمد ارزی می داشت تا بتواند ارز گندم، جو، ذرت، سویا و دارو را تأمین کند. اگر این ارز حاصل نمی شد ذخایر استراتژیک کشور به مرز تهدید و خطر می رسید.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: در طرح مردمی سازی یارانه ها قرار بر این شد که تمام کسانی که در بخش خصوصی صادرات انجام می دهند و پیمان سپاری ارزی هم دارند ارز حاصل از صادرات خویش را در سامانه نیما بارگذاری کنند و هر کسی که می خواهد محصولی برای کشوری خریداری و وارد کند از همان ارز نیمایی استفاده نماید. یعنی دولت فروش نفت داشته باشد یا نداشته باشد یا درآمد ارزی حاصل شود یا نشود اهمیتی در این بخش نداشته باشد.
به گفته وی دولت هم از راه حمایت ریالی از منابع درآمدی داخلی می تواند از سفره مردم حمایت کند.
نظری خاطرنشان کرد: در بودجه ۱۴۰۰، ۸ میلیارد دلار برای تأمین ارز مورد نیاز این ۶ قلم کالا در نظر گرفته شده بود و تا دوم شهریور که دولت سیزدهم مستقر شد این ارز به اتمام رسید و از شهریور ماه ارزی برای واردات این محصولات وجود نداشت که با دستور ویژه مقام معظم رهبری و با استفاده از اختیارات حکومتی سال قبل را به پایان رساندیم.
وی اظهار داشت: اگر ما می خواستیم با روش دولتی همچنان ادامه دهیم دیگر به ۸ میلیارد دلار نیاز نداشتیم. چونکه با افزایش قیمت ها و به صورت کل هزینه ها به بیشتر از ۱۶ میلیارد دلار برای سال ۱۴۰۱ نیاز بود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در طرح مردمی سازی یارانه ها با وجود این که تاکید کردیم برای اجرای صحیح برنامه حتما نظر تشکل ها گرفته شود ولی عده ای به آن توجه نکردند، اظهار داشت: هر تصمیمی که در وزارت خانه ها همچون جهاد کشاورزی و نیرو در حوزه تأمین آب در صحن و کمیسیون های مجلس اتخاذ شود اگر بدون جلب نظر تشکل های بخش مربوطه باشد اساسا تصمیم ناقصی خواهد بود و باید برای اصلاح آن تصمیم جدیدی گرفت.
نظری در بخش دیگری از صحبت هایش اظهار داشت: تشکل های کشاورزی هم می توانند در تولید، کشت قراردادی، تحقیقات، آموزش و ترویج، پیاده سازی کشاورزی مدرن و به روز، قیمت گذاری، صادرات و فروش محصولات نقش آفرین باشند. دولت اساسا نمی تواند در همه امور تصدی گری را بر عهده داشته و باید بیشتر نقش سیاست گذاری، نظارتی و حمایتی داشته باشد.
وی در انتها اظهار داشت: تولیدکنندگان در بخش کشاورزی بی پناهند و این تشکل ها هستند که می توانند هم از حقوق تولید کننده دفاع کنند و هم حلقه واسطی بین دولت و آنها باشند.





منبع:

1401/03/24
08:56:41
5.0 / 5
459
تگهای خبر: آموزش , افزایش قیمت , بودجه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا