در نشست بین جهاددانشگاهی، ایمیدرو و شركت های تولید فولاد مطرح شد
آمادگی برای بومی سازی ۲ طرح استراتژیك صنعت فولاد با دانش فنی جهاد دانشگاهی
به گزارش بازاری نشست مشترك چندجانبه بین جهاددانشگاهی، ایمیدرو، وزارت نفت و شركت های تولید فولاد برگزار و در آن بر بومی سازی دو طرح مهم فولادی شامل «ماشین ریخته گری» و «فولاد كرایوژنیك» در كشور تاكید گردید.
به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، در این جلسه مشترك كه عصر امروز (۳ اردیبهشت) با حضور دكتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی و دكتر خداداد غریب پور رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در ساختمان این سازمان برگزار شد، دوطرف درباره ی زمینه ی بومی سازی خطوط ریخته گری پیوسته ی فولادسازی، ابلاغ موافقت نامه ی همكاری تولید فولادهای كرایوژنیك و جمع آوری و تمیزسازی گازهای سالن های ذوب مجتمع فولاد مباركه به بحث و تبادل نظر نشستند.
تعدادی از مدیران واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی و مسئولان وزارت نفت، شركت فولاد مباركه، شركت فولاد خوزستان، شركت فولاد اكسین خوزستان و شركت اسفراین به صورت برخط (آنلاین) در این جلسه حضور داشتند.
بومی سازی ساخت فولاد كرایوژنیك با همكاری ۴ مجموعه ی مهم كشور
حمید رضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی در این جلسه با اشاره به اعلام آمادگی این نهاد برای طرح ساخت فولاد كرایوژنیك، اظهار داشت: در این طرح، همكاری مناسبی بین ایمیدرو، مباركه، اكسین و جهاددانشگاهی بوجود آمده و توانمندی اجرای موفق این طرح برای بومی سازی در 4 مجموعه ی یاد شده وجود دارد.
وی اضافه كرد: شركت های ایرانی در زمینه ی نیروی انسانی و امكانات و تجهیزات با شركت های اروپایی و چینی برابری می كنند و می توانند با سازمان دهی و اشتراك گذاری توانمندی های خود به توسعه دست یابند.
ابلاغ بومی سازی 2 طرح فولادی استراتژیك
رییس هیات عامل ایمیدرو هم در این جلسه از ابلاغ بومی سازی 2 طرح فولادی شامل «ماشین ریخته گری» و «فولاد كرایوژنیك» در كشور اطلاع داد.
خداداد غریب پور اظهار نمود: با عنایت به تولید فولاد كرایوژنیك بعنوان یكی از اولویت های كشور، ماه گذشته تفاهم نامه ی بسیار مهمی با جهاددانشگاهی و شركت های فولاد مباركه و فولاد اكسین برای بومی سازی فناوری این نوع فولاد امضا كردیم كه از حمایت این شركت ها تشكر می نماییم.
وی افزود: امروز برای اجرای طرح مذكور با حضور شركت های فولاد مباركه و اكسین، برنامه ی زمان بندی تعیین شد تا قرارداد آن احصا شود. دكتر طیبی رئیس جهاددانشگاهی هم از 28 اسفند، پیگیر این مورد بوده و امیدواریم این جدیت به نتایج درخشانی برای صنایع نفت، فولاد و جهاددانشگاهی منتهی شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به این كه از مهر سال گذشته، مبحث بومی سازی ماشین ریخته گری صنعت فولاد را با جهاددانشگاهی و واحد صنعتی شریف آغاز كردیم، اظهار داشت: با اراده و سازمان دهی بوجود آمده بین ایمیدرو، جهاددانشگاهی، فولاد مباركه و فولاد اكسین و هم توان متخصصان داخلی، می توانیم صاحب دانش ریخته گری شویم.
وی افزود: در این طرح، ایمیدرو ناظر، جهاددانشگاهی «مسوول تولید دانش فنی»، شركت های پیمان كاری پایا و ام. ام. تی. ای «مسوول طراحی مهندسی» و شركت های فولادساز، تأمین كننده ی مالی و فنی خواهند بود.
تاكید بر اجرای طرح غبارگیر فولاد مباركه
غریب پور در این جلسه، خواهان جدیت در اجرای طرح زیست محیطی غبارگیر فولاد مباركه شد و اظهار داشت: اثرات زیست محیطی این طرح مهم می باشد و با اجرای موفق در فولاد مباركه، این طرح قابل تعمیم به سایر فولادسازی ها خواهد بود.
وی افزود: شركت فولاد مباركه در بازیابی آب، جزو برترین های كشور است و به اذعان وزیر نیرو، تكنولوژی در این شركت منحصربه فرد است.
فولاد كرایوژنیك برای توسعه ی زیرساخت های صنعت گاز
در ادامه، علی كلاكی نماینده ی شركت مهندسی و توسعه ی نفت با اشاره به كاربرد فولاد كرایوژنیك اظهار داشت: لوله های فولاد كرایوژنیك در توسعه ی زیرساخت های صنعت گاز قابل استفاده می باشد و با عنایت به نداشتن صنعت تولید آن و مشكلات تحریم، ساخت این نوع فولاد در كشور ضروریست.
وی افزود: تا سال 2019، حدود 6 میلیارد دلار گردش مالی ناشی از تولید فولاد كرایوژنیك در دنیا حاصل شده و پیشبینی می شود تا سال 2024 این رقم به 8 میلیارد دلار برسد.
توجیه اقتصادی تولید فولاد كرایوژنیك
امین ابراهیمی مدیرعامل شركت فولاد اكسین هم در این جلسه با اشاره به بومی سازی ورق های فولادی قابل استفاده در خط لوله ی نفت اظهار داشت: در بخش نورد، تجربه ی مناسبی در بومی سازی داریم.
وی اضافه كرد: در تولید كرایوژنیك، مهم ترین موضوع، تأمین اسلب مورد نیاز است و در این موضوع، آماده ی همكاری هستیم. كل صادرات فولاد ما 4 میلیارد دلار است كه تولید این محصول توجیه اقتصادی دارد.
توانایی تأمین اسلب مورد نیاز
هم چنبن كیومرث میرزایی مدیر عامل مجتمع صنعتی اسفراین اظهار داشت: این شركت توان تولید اسلب 50 تنی دارد و می توانیم نیاز شركت فولاد اكسین را برای تولید فولاد كرایوژنیك تأمین نماییم.
توانایی داشتن دانش ریخته گری
مهران خرم نیا معاون برنامه ریزی و توسعه ی فولاد خوزستان هم در این جلسه با بیان این كه بحث بومی سازی ریخته گری سال قبل عنوان شد، اظهار داشت: با عنایت به تجربه ی بومی سازی تجهیزات و قطعات و هم چنین دانش پرد، احتیاج به تاسیس یك شركت مهندسی برای اجرای این طرح داریم.
وی افزود: برخی سازندگان در زمینه ی ریخته گری، اقداماتی انجام داده اند كه بیشتر به صورت مونتاژ بوده است؛ اما با همكاری جهاددانشگاهی، پیمانكاران و فولادسازان، می توانیم صاحب دانش ریخته گری شویم.
وجود 70 درصد دانش ریخته گری
در پایان، سید مهدی نقوی معاون تكنولوژی و فناوری شركت فولاد مباركه هم در این جلسه اظهار داشت: برآوردها نشان داده است كه 70 درصد دانش ساخت ماشین ریخته گری را داریم و می توانیم با استفاده از ظرفیت های موجود، این صنعت را به صورت كامل بومی سازی نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب