در كنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی مطرح شد

محصولات با ارزش افزوده پایین، بیماری مشترك كشورهای در حال توسعه

محصولات با ارزش افزوده پایین، بیماری مشترك كشورهای در حال توسعه

به گزارش بازاری رئیس نخستین كنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی با اشاره به عوامل مشكل ساز در اقتصاد اظهار داشت: نباید به علم و فناوری بعنوان كالای حاشیه ای و مبحث دست دوم نگاه نماییم.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، سید سروش قاضی نوری در نخستین کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی که امروز به همت مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در دانشگاه الزهرا(س) به صورت آنلاین در حال برگزاری است، اظهار نمود: موضوع هدف این کنفرانس برای کشور دارای اهمیت جدی است. خام فروشی یا تمرکز بر ساخت محصولاتی که ارزش افزوده پایینی در زنجیره ارزش دارند، بیماری مشترک کشورهای در حال توسعه است.
وی افزود: نشانه های این بیماری به شکل های مختلفی دیده می شود. خام فروشی در معدن، تبدیل گاز به محصولات ساده و با ارزش افزوده نسبتا پایین در پتروشیمی، وابستگی شدید به بذر گران قیمت خارجی، وابستگی به نژاد و واکسن و حتی در بعضی موارد خوارک خارجی در بخش دام و طیور، نمونه هایی از این عارضه هستند که کشورهای در حال توسعه و خصوصاً کشور ما را تحت تاثیر جدی قرار می دهند.
قاضی نوری اضافه کرد: تحقیق و توسعه، همکاری مستمر بین بنگاه های اقتصادی و نهادهای حوزه علم و فناوری، سرمایه گذاری بر افزایش قابلیت های راهبردی در بنگاه های اقتصادی، بخش مهمی از نسخه قابل تجویز برای درمان این بیماری منابع کاه و فرساینده برای کشور است.
رئیس کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی با اعلان اینکه اگر با این نگاه به این مسئله نگاه نماییم، علم و فناوری نوش داروی این بیماری می شود، اظهار داشت: با این نگاه، دیگر به علم و فناوری بعنوان کالای حاشیه ای و موضوع دست دوم نگاه نمی نماییم. اگر این را بپذیریم و بر این مبنا برای پیشرفت اقتصادی و ایجاد و توسعه در بنگاه های اقتصادی برنامه ریزی نماییم، نیازمند معاینه دقیق وضعیت بخش های مختلف اقتصادی و چارچوبی برای اولولیت بندی و برنامه ریزی بخش های مختلف هستیم.
وی تصریح کرد: چارچوب پیچیدگی اقتصادی یا به عبارت بهتر رویکرد پیچیدگی اقتصادی، نگرش و ابزار لازم برای این امر را در اختیار ما قرار می دهد. رویکرد پیچیدگی اقتصادی با بهره گیری از نقشه فضای محصول می کوشد ترسیم مسیر توسعه و شکوفایی اقتصادی کشورها را ممکن کند و بر اساس این مسیر، قادر خواهیم بود برای انباشت فناوری در کشور در امتداد قابلیت های موجود، برنامه ریزی نماییم.
قاضی نوری اظهار داشت: مطالعات اخیر نشان داده است که کشورهای در حال توسعه، از تمرکز بر محصولات با ارزش افزوده پایین، دست کشیده اند و به سمت محصولات با فناوری پیچیده حرکت کرده اند. در این راه برای کشور ما، انتخاب صنایعی که همسو با قابلیت های کشور باشد، می تواند به ما کمک نماید که از دام مشکلات حوزه اشتغال و صادرات رها شویم و کمک نماید از صنایعی که ممکنست منابع ما را هدر دهد، دست بکشیم.
وی در نهایت افزود: کشور باید تلاش خودرا به تولید و انباشت فناوری و دانش و مهارت در محصولاتی معطوف کند که دارای سه خاصیت اصلی باشند، اول اینکه از پیچیدگی بالایی برخوردار باشند، در امتداد قابلیت های فعلی کشور قرار بگیرند و بیشترین نقش را در تولید در زنجیره ارزش به عهده داشته باشند.




منبع:

1399/07/22
13:26:18
5.0 / 5
1534
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , تولید , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا