سردرگمی خریداران سکه و اصرار فروشندگان برای عرضه ندادن فاکتور

سردرگمی خریداران سکه و اصرار فروشندگان برای عرضه ندادن فاکتور

به گزارش بازاری با عنایت به این که برخی دادگاهها مردها را ملزم به عرضه فاکتور خرید سکه می کنند تا سکه تقلبی بعنوان مهریه داده نشود، اتحادیه مربوطه خویش را ملزم به صدور عرضه فاکتور نمی داند و همین مبحث سبب سردرگمی این دسته از افراد شده است.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، برای خرید سکه در واحدهای عرضه کننده (اعم از واحدهای صنفی مختص فروش سکه و طلافروشی ها) عرضه فاکتور خرید مرسوم نیست و وکیوم (پلمب) سکه همراه با درج هولوگرام برای تضمین اصالت سکه خریداری شده، کفایت می کند؛ اما خیلی از مردم و خریداران سکه از بابت اصل یا تقلبی بودن سکه خود نگران هستند.
اصل بودن یا نبودن سکه با عنایت به بالا رفتن قیمت آن، برخی خریداران سکه را بیشتر هم نگران کرده است. به صورت مثال آقایانی که ماهانه برای پرداخت مهریه، مجبور به تهیه سکه و عرضه آن (از طریق اجرای احکام دادگستری) هستند. در این موارد باتوجه به این که دادگاه، مرد را موظف به عرضه رسید تحویل سکه می کند و در صورتیکه سکه تقلبی باشد، فرد بایستی سکه را پس گرفته و اصل آنرا تحویل دهد، خیلی از آقایان به جهت هزینه ای که در خرید سکه متحمل می شوند، نگران تقلبی بودن سکه خریداری شده هستند.
به تازگی هم در موردی مشابه، فردی سکه ای را به قیمت ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از طلافروشی خریداری نموده و سپس در اجرای احکام دادگستری، ضمن عرضه کپی پشت و روی پلمب سکه عرضه شده، ملزم به عرضه تعهدنامه ای با امضا و اثرانگشت می شود تا درصورتیکه سکه اصل نباشد، سکه دیگری را عرضه نماید. ولی وقتی این فرد، باردیگر به طلافروشی رجوع و برای سکه خریداری شده، تقاضای فاکتور خرید می کند، صاحب طلافروشی با اشاره به اینکه "سکه وکیوم است" از ارائه فاکتور آن خودداری کرده است. وی در پاسخ به خریدار که پرسیده باتوجه به تعهدی که دادگاه گرفته، درصورتیکه سکه تقلبی باشد، چه باید کرد؟ گفته "به ما ارتباطی ندارد؛ سکه فاکتور فروش ندارد".
این موضوعی است که بارها از جانب اتحادیه های طلا و جواهر تهران و سایر استان ها اخطار داده شده است که مشتریان تا حد امکان سکه را از واحدهای فروش سکه خریداری کنند، به وکیوم و نشان هولوگرام درج شده روی آن و همینطور به پروانه کسب واحد عرضه کننده سکه دقت کنند و این که اگر سکه را از واحدهای طلافروشی (عرضه کننده مصنوعات طلا) خریداری می کنند، آن واحد حتما مجاز به فروش سکه هم باشد.
این فرد در رفتن به اتحادیه طلا و جواهر استان خود (همدان) مبحث را عنوان و درخواست رسیدگی کرده که در نهایت اتحادیه هم به وی اعلام نموده با عنایت به این که سکه در چارچوب مصنوعات طلا نیست و همینطور به جهت این که سکه ها از بانک مرکزی تهیه می شود و بانک مرکزی هم فاکتوری برای فروش سکه نمی دهد، واحدها هم از عرضه فاکتور برای سکه معذورند. براین اساس در مواردی که سکه از واحدهای غیر مجاز و بخصوص از واحدهای فروش اینترنتی تهیه می شود، احتمال کلاهبرداری و تقلبی بودن آن بالا می رود.
در نهایت باتوجه به این که پیگیری های این فرد به جایی نرسید، به معاونت جلوگیری از وقوع جرم قوه قضاییه مراجعه نموده و مبادرت به عرضه نامه ای با طرح مبحث کرده و از این سازمان پاسخ شنیده که مقرر است نامه ای از جانب این معاونت به اتحادیه طلا و جواهر ارسال و درخواست شود که از این پس برای خرید سکه هم فاکتور صادر شود.
البته به قول وی تابحال خبری نشده و معلوم نیست که اتحادیه با اجبار صدور فاکتور بابت خرید سکه موافقت خواهد نمود یا خیر.

اتحادیه: فاکتور نمی دهیم
در پیگیری این مورد از اتحادیه طلا و جواهر تهران، ابراهیم محمدولی- رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، به ایسنا اظهار داشت: با وجود هشدارهای مختلف اتحادیه طلا و جواهر و فعالان این بازار، همچنان شاهد خرید و فروش آنلاین طلا و بخصوص سکه به صورت اینترنتی یا از دست فروشان و دلالان هستیم که بی گمان تنها متضرر این اقدام، مشتریان هستند؛ چونکه قابل پیگیری و رسیدگی از جانب اتحادیه نیست.
وی ادامه داد: با شیوع کرونا و تعطیلی واحدهای صنفی طی ماه های اخیر، فرصت مناسبی برای جولان سودجویان در این شرایط فراهم گردید که همچون این موارد، فروش آنلاین سکه یا فروش سکه توسط واحدهایی است که پروانه فروش ندارند. باتوجه به این که سکه و طلا گرانبها هستند، ضروریست که مردم دقت بیشتری داشته و خرید خویش را از فروشندگان دارای مجوز و پروانه کسب کالای مربوطه انجام دهند؛ طلا را از سکه فروشان خرید نکنند و برعکس برای خرید سکه، از طلا فروشان خرید نکنند و مراقب باشند که سکه حتما دارای هولوگرام اتحادیه باشد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: تابحال برای ۲۹۰۰ واحد طلا فروشی در شهر تهران پروانه کار صادر شده و ۱۵۰۰ پرونده هم در مرحله رسیدگی قرار دارد، اما تابحال هیچ مجوزی برای معاملات طلا در فضای مجازی از سوی این اتحادیه صادر نشده است. همینطور از جانب این اتحادیه حدود ۵۰ نفر بعنوان بازرس با کارت شناسایی معتبر در سطح تهران مستقر هستند و از مردم هم درخواست می نماییم در صورت تهیه سکه و نداشتن هولوگرام و مشاهده هر گونه تخلف، به اتحادیه های استان ها رجوع کنند.
محمدکشتی- نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران، هم با اشاره به اینکه سکه وجه رایج بشمار می رود و الزامی به عرضه فاکتور برای فروش نیست، اظهار داشت: از همین روی است که همیشه تاکید داریم که مردم معاملات خویش را در واحدهای رسمی و دارای جواز کسب انجام دهند و مراقب باشند که سکه دارای وکیوم و هولوگرام اتحادیه طلا و جواهر تهران باشد. ضمن این که نام، شماره پروانه و نشانی واحدهای مجاز فروش سکه که از جانب اتحادیه مجاز به فروش هستند، قابل تشخیص و پیگیری است.




منبع:

1400/06/21
10:03:31
5.0 / 5
950
تگهای خبر: اینترنت , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا