صنایع استان تهران از انجماد خارج شد

صنایع استان تهران از انجماد خارج شد

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، ضمن تاکید براینکه خیلی از واحدهای صنعتی استان نیاز به بازسازی و توسعه دارند که به دلیلهای زیست محیطی این امکان برای آنها فراهم نبوده است، تعامل و همکاری سازمان صمت استان تهران با استانداری و سازمان محیط زیست استان در جهت مانع زدایی از موانع تولید را با اهمیت ترین اقدام طی شش ماهه نخست سال جاری دانست که منجر به خروج صنایع از انجمادی شد که سالهاست بدان گرفتار بوده است.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، یدالله صادقی امروز در نشستی با موضوع بررسی عملکرد شش ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰، ضمن اشاره به این که استان تهران نقش مهمی در تولید و اشتغال کشور خواهد داشت اظهار داشت: حدود ۲۰ درصد صنایعی که دارای پروانه بهره برداری و مجوز تولید هستند، در استان تهران مسقر هستند. علاوه بر واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره برداری، قریب بر ۱۶ هزار واحد تولیدی صنفی در استان داریم که در مقیاس تولید صنعتی فعالیت دارند اما در آمارهای صنعت کشور لحاظ نمی گردد ( و در آمارهای صنفی یاد می شود) اما واقعیت این است که این تعداد واحد صنفی در استان تهران، فعالیت صنعتی انجام می دهند.
رییس سازمان صمت استان تهران اشاره کرد: بر طبق مجوزهای رسمی صادره، در بخش صنف و صنعت در استان تهران حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار اشتغال مستقیم به وجود آمده که حدود یک میلیون آن در زمینه صنف و ۵۰۰ هزار آن در بخش صنعت وجود دارد. سایر بخش های خدمانی و وابسته که طیف گشترده ای را شامل می شود، اشتغال غیرمستقیم بشمار می رود. در استان تهران حدود ۱۷ هزار کارت تجاری فعال داریم که حدودا ۵۵ الی ۶۰ درصد کارت های تجاری فعال کشور را شامل می شود که در تهران فعالیت می نمایند و بدین ترتیب خدمات مورد نیاز خود همچون ثبت سفارش واردات مواداولیه و کالاها را در استان تهران انجام می دهند.
صادقی ضمن تاکید براینکه استان تهران باتوجه به خاصیت ها و گستردگی که دارد، مشکلات خاص خودرا هم دارد، اظهار نمود: ما در حوزه توسعه صنعت استان تهران با مشکل ممنوعیت استقلال صنعت در درون شعاع ۱۲۰ کیلومتری مواجه هستیم که فقط می توانیم صنایع خاص را مستقر کنیم؛ بدین سبب دست ما نسبت به سایر استانها برای توسعه صنعت بسته است. خیلی از رشته های کارهای صنعتی که متقاضی و سرمایه گذار هم دارد، به لحاظ قانونی در استان تهران، امکان استقرار نداریم. خیلی از واحدهای صنعتی که قدیمی هستند، نیاز به بازسازی و نوسازی داشته و نیاز دارند که محصولات جدیدی را در زنجیره ارزش خود تعریف کنند و نیاز به افزایش ظرفیت دارند اما سال ها به جهت مسائل زیست محیطی و ممنوعیت های مربوطه، امکان توسعه زنجیره و تکمیل سبد محصولات در واحدهای تولیدی استان تهران فراهم نبوده است.
وی ادامه داد: طی چند سال اخیر پیگیری ها صورت گرفته و بین سازمان صمت استان تهران، محیط زیست استان و استانداری تعاملاتی صورت گرفت که در نهایت در قدم اول توانستیم تعدادی از مجوز رفع محدودیت ها برای افزایش ظرفیت و افزودن محصولی به زنجیره تولدهای موجود و همین طور بازسازی و نوسازی که لازمه افزایش ظرفیت و توسعه صنعتی بود، را از هیات مقررات زدایی بگریم. در حقیقت با اهمیت ترین اقدام صورت گرفته در شش ماهه نخست امسال، این اقدام تحت عنوان مانع زدایی و پشتیبانی از واحدهای تولید موجود در استان تهران صورت گرفته، این مهم (هماهنگی بین استانداری، سازمان صمت استان تهران و اداره کل حفاظت محیط زیست استان) بوده و هیات مقررات زدایی هم کمک کرده است تا بتوان واحدهای تولیدی و صنعتی استان را از حالت انجمادی که سال هاست بدان گرفتار بوده، خارج نماییم.
این مقام مسئول اعلام نمود: بدین سبب هم اکنون شاهد تقاضای واحدهای تولیدی استان برای بازسازی و نوسازی، افزایش ظرفیت و افزودن محصولات هستیم. باتوجه به این که توسعه صنعت مسلتزم نظام پویا و فعال است، چنانچه بخواهیم صنعت در گذشته نگه داشت، علاه براینکه آلایندگی آنها افزایش می یابد، از فناوری روز بی بهره می مانند و اساسا سوخت و انرژی بیشتری مصرف می کنند؛ در نتیجه محصول تولیدی هم بازار پسند نخواهد بود. ضمن این که قیمت تمام شده آن نیز بالاست؛ چونکه تکنولوژیهای جدید بازده را نسبت به مقایس، افزایش و نرخ بهره بری را بالا می برد و سبب افزایش رقابت نیز می شود؛ اما عدم توسعه، مزیت نسبی برای کالا را از بین خواهد برد و کیفیت پایین خواهد آمد. البته این اقدامات وسیع تر پیش بینی شده و در اختیارهای هیات مقررات زدایی بوده است و بقیه آن امید است که توسط دولت با لحاظ مسائل زیست محیطی انجام گیرد تا شاهد تولید محصولات به کزوتر و کامل تر واحد باشیم و از مصرف انرژی و هزینه های مظاعف جلوگیری می شود.
صدور ۳۶ هزار پروانه در بخش صنعت
صادقی در ادامه این جلسه به تشریح میزان صدور پروانه های بهره برداری صنعتی ایجادی (صنعت نو)، اشتغال آنها، میزان بازرسی های صورت گرفته در جهت پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان و... پرداخت. و اظهار داشت: از شروع سال جاری تا اختتام شهریورماه در بخش صنعت استان تهران، ۸۸ فقره پروانه بهره برداری صادر گردیده است که نسبت به زمان مشابه سال ۱۳۹۹ که ۶۶ فقره بوده، رشد ۴۴ درصدی داشته است. به همین ترتیب میزان سرمایه گذاری ها نیز در حوزه پروانه های بهره برداری بالا رفته و از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به ۲۳۰۰ میلیارد تومان بالا رفته و قریب به ۹۹ درصد در صنایع مجاز و در قالب دستورالعمل بالا رفته است. اشتغال صنعتی به وجود آمده برای این تعداد پروانه برای ۱۸۴۲ نفر بوده که نسبت به مقطع شش ماهه سال قبل (۱۳۱۴ نفر ) رشد ۴۰ درصدی را تجربه کرده است.
وی افزود: همین طور در توسعه ای ها نیز، در حالی که در مدت نیمه نخست سال قبل ۱۶۹ فقره پروانه بهره برداری توسعه ای صادر کرده ایم، امسال به ۲۰۸ فقره رسیده و ۲۳ درصد بالا رفته است و به تبع در زمینه سرمایه گذاری نیز رشد بالایی داشتیم. که البته قسمتی از رشد سرمایه گذاری در کارهای صنعتی و معدنی ناشی از افزایش نرخ تورم و بخش دیگر ناشی از افزایش سطح سرمایه گذاری است. در مقابل اما اشتغال ناشی از پروانه توسعه، رشد منفی ۲۹ درصدی در شش ماهه ابتدایی امسال نسبت به سال قبل داشته است و از ۵۱۸۴ نفر به ۳۶۷۴ نفر رسیده است؛ چونکه فناوری های رباتیک و غیر کاربر به کار گرفته شده است که از دلیلهای گران بودن مبلغ سرمایه گذاری هم بوده است.
رییس سازمان صنعت معدن تجارت استان تهران در ارتباط با جواز تاسیس کارخانه اظهار نمود: کسانی که قصد راه اندازی کارخانه در استان تهران دارند، ظرف مدت کمتر از دو- سه روز می توانند بوسیله سامانه بهین یاب مجوز خودرا دریافت نمایند. طی شش ماهه امسال ۱۰۲۱ فقره که در زمان مشابه سال قبل ۱۱۸۰ مورد بوده، جواز تاسیس صادر گردیده است که ۱۳ درصد افت را ثبت کرده است اما انتظار داریم تا آخر سال به بالای ۲۰۰۰ جواز تاسیس برسد. البته سرمایه گذاری و اشتغال در این عرصه هریک چهار درصد رشد کرده و سرمایه از ۷۲ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۹۶۲ ریال به بالای ۷۵ میلیون ریال و همین طور اشتغال از بیش از ۴۳ هزار نفر به ۴۵ هزار و ۳۴۲نفر رسیده است. لازم به ذکر است که تمام جوازهای صادر شده لزوما منجر به طرح صنعتی نمی شوند.
این مقام مسئول اضافه کرد: در بخش اصناف نیز که یکی از پتانسیل های بزرگ بخش صنعت است، ۳۶ هزار و ۳۱۶ فقره پروانه کسب در رشته های تولیدی، توزیعی و خدماتی و... صادر گردیده است. پروانه های تولیدی صنفی نیز که در بخش تولید فعالیت دارند ۷۸۷۷ پروانه تولیدی صنفی صادر گردیده است. همین طور ۳۷۴۲ پروانه خدمات فنی و مهندسی صادر گردیده است که موجب افزایش ارزش افزوده خواهد شد. در مجموع ۱۱ هزار پروانه خدمات تولیدی و فنی مهندسی صنفی در شش ماهه ۱۴۰۰ صادر گردیده است.
۲۹ هزار و ۸۹۷ گشت نظارتی و بازرسی در استان تهران صورت گرفت

صادقی اشاره کرد: با توجه به این که سازمان صمت استان تهران متولی نظارت بر فعالیت واحدهای اقتصادی استان است، در نیمه نخست سال قبل ۳۵۴ هزار و ۶۲ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی، واحدهای صنفی شامل تولیدی، خدمات فنی و مهندسی، توزیعی، تعاونی ها، مدارس غیر انتفاعی و خدمات آموزشی و بخش های دولتی نظیر اداره های برق و گاز و آب و... داشته ایم که در زمان مشابه امسال به ۴۶۶ هزار و ۱۱۱ مورد بازرسی رسیده ایم که ۳۱ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: تعداد پروندهای مشتکله در شش ماهه نخست سال قبل ۳۲ هزار و ۹۱۹ مورد بوده که با رشد ۲۱ موردی به ۴۰ هزار و ۲۸ مورد رسیده است. ارزش این پرونده های متشکله معادل ۱۰ هزار میلیاردریال سال بوده است که امسال ۱۲ هزلار و ۵۰ میلیاردریال گزارش شده است. در بخش معدن در استان تهران نیز در پروانه بهره برداری جدید شش ماهه اول سال قبل پنج مورد و در نیمه اول امسال به هشت مورد بالا رفته و ۴۰ درصد رشد داشته است. ۲۸۰ معدن در زمینه بهره برداری وجود دارد که ۴۰ مورد از آنها تعطیل هستند. اشتغال معادن در سال قبل ۴۹ درصد و امسال ۶۶ درصد بوده است در مجموع ۳۴ درصد رشد داشته است.

رییس سازمان صمت استان تهران با اعلان اینکه در شش ماهه اول سال جاری ۲۵ میلیارد تومان حقوق دولتی از بهره برداران وصول شده است که این عدد ۲۶۱ درصد رشد نسبت به سال قبل بیشتر شده است. همانطور که اشاره شد در بخش تجارت خارجی نزدیک به ۱۷ هزار کارت تجاری در استان تهران فعال است که طی شش ماهه ابتدایی امسال ۷۰۷۷ مورد کارت صادر یا تمدید شده است. ۱۴۹۲ مورد صادره و ۵۵۸۵ مورد تمدید داشته ایم که در مجموع نسبت به سال قبل که ۵۴۸۴ مورد بوده در صادره ۷۲ درصد و در تمدیدها ۲۱ درصد رشد را نشان میدهد. این موضع بایانگر این است که تجار نسبت به کارهای صادرات و واردات چشم انداز مثبتی را ارزیابی کرده اند.
پشتیبانی از تولید با برنامه ریزی برای اجرای ۴۰ برنامه در ۷ محور

صادقی در ادامه این جلسه اظهار نمود: برنامه هایی برای جهش تولید و پشتیبانی تحت عنوان توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل مدنظر قرار گرفته که در قالب هفت محور برنامه ریزی شده است. برخی از این برنامه ها محقق شده است و باتوجه به شرایط تحرمی فرصتی به وجود آمده است که واحدهای تولیدی از این استفاده کنند و ساخت داخل انجام دهند. این برنامه شامل جایگزین واردات با ساخت داخل است؛ سال قبل یک میلیارد و دویست میلیون دلار بایستی ماشین آلات وارد می کردند، داخلی سازی کردند. امسال نیز در نظر داریم یک میلیارد دلار در نظر داریم است که ۲۰ درصد این هدف نسبت به سال قبل کم شده است؛ چونکه خشی از ظرفیت آن در سایر استانها مستقر است. این هدف در شش ماهه اول امسال حدود ۲۶۲ میلیون دلار بوده است که بطور کامل محقق شده است.
این مقام مسئول اشاره کرد: دیگر هدف ما فعال سازی واحدهای راکد صنعتی است که تعدادی از آنها غیرفعال هستند و در برنامه ای جداگانه پیگیری می شوند. کمیته های مربوطه تشکیل شده و بررسی طرح صورت می گیرد تا حداکثر ظرف یکسال انجام شود؛ در غیر اینصورت این واحدها خریداری و واگذار می شوند. بخش دیگر واحدهای معیوب هستند که ازچرخه تولید خارج شده است. در شش ماهه نخست امسال ۹۴ طرح بایستی فعال می شده است که ۱۸۳ طرح فعال گردیده است. و دوب ابر هدف پیش بینی شده فعالیت صورت گرفته است.
مشکلات مالی واحدهای تولیدی را حل خواهیم کرد
صادقی ضمن اشاره به این که امسال واحدی که به جهت بدهی های مالی تعطیل شده باشند، نداشته ایم، اظهار داشت: مکانیزیم برای رسیدگی به واحدهای تولیدی وجود دارد که علاوه براینکه متناسب با وظایف ذاتی ماست، در امتداد فرمایشات مقام معظم رهبری در جهت مانع زدایی و پشتیبانی از تولید است. کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید وجود دارد که شاما چند بخش می شود. علاوه بر بازدید از واحدها، برای واحدهایی که مشکلات بانکی داشته باشند یا نتوانسته مالیات خودرا بپردازند، باتوجه به بان ها هم تا حدودی می توانند انعطاف داشته باشند و اولویت واحدها هم پرداخت حقوق کارگر است تا پرداخت بدهی بانک ها؛ پس لازم است که مشکل آنها با بانک تعیین تکلیف شود. ما کمک می نماییم یا بخشوده می شوند یا تخفیف می گیریم که واحد بتواند این مشکل را برطرف کند یا حتی مشکلات آب، برق و گاز را رسیدیگی می نماییم. این مشکلات از طرق سامانه بهین یاب قابل مطرح شدن است و مورد رسیدگی قرار می گیرد که ظرف مدت حداکثر یک هفته مورد بررسی قرار می گیرد. با اهمیت ترین خاصیت این ستاد تسهیل این است که علاوه براینکه از کاهش سطح تولید و اشتغال جلوگیری می کند، از تعطیل شدن واحدها مطلقا تعطیل می کند. خوشبختانه طی دو سال اخیر هیچ واحدی به جهت بدهی مالیاتی در استان تعطیل نشده است.



1400/07/18
23:17:14
5.0 / 5
903
تگهای خبر: آمار , آموزش , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا