طالبان با تجارت ایران و افغانستان چه کرد؟

طالبان با تجارت ایران و افغانستان چه کرد؟

به گزارش بازاری، اتاق بازرگانی ایران در جدید ترین گزارش خود به بررسی وضعیت تجارت ایران با افغانستان پرداخته که نشان از کاهش محسوس آمار در دوره طالبان دارد.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، در چهل ویکمین گزارش از سلسله گزارش های «پایش تحولات تجارت جهانی»، گلچینی از تحولات اخیر در دو لایه جهانی و منطقه ای محیط ژئواکونومیک ایران عرضه شده و آخرین روندها و پیشبینی های اقتصادی تهیه شده توسط بزرگ ترین نهادهای اقتصادی بین المللی، در چارچوب داده های تازه مورد واکاوی قرارگرفته اند.
در تحولات جهانی داده های جدید گمرک چین نشان از افزایش شدید واردات انرژی از روسیه دارد. صادرات انرژی روسیه به چین از زمان آغاز درگیری بین مسکو و غرب در اوکراین و تحریم های متعاقب آن ۷۵ درصد افزایش پیدا کرده است. همینطور داده های جدید سوئیفت نشان از بهره گیری فزاینده روسیه از یوان در مبادلات بین المللی دارد. حالا افزایش حجم پرداخت روسیه به یوان چین، این کشور را به سومین بازار بزرگ جهان خارج از سرزمین اصلی این ارز تبدیل نموده است. در خبری دیگر انجمن صنعت و تجارت ترکیه، دریافت نامه ای تهدیدآمیز از سوی معاون وزیر خزانه داری آمریکا را تأیید کرده است. در این نامه اخطار داده شده است که شرکتهای ترکیه ای در صورت معامله با روس ها یا مؤسسات روسی که تحت تحریم های ایالات متحده هستند با مجازات های ایالات متحده مواجه خواهند شد.
در تحولات منطقه ابتدا برخی تحرکات شورای همکاری خلیج فارس مورد توجه قرار گرفته است. آغاز مذاکرات تجارت آزاد میان شورای همکاری خلیج فارس و بریتانیا و کمک این شورا به اقتصاد بحران زده پاکستان از اخبار مهم منطقه بود. پاکستان اخیراً دور جدیدی از مذاکرات با کشورهای آسیای مرکزی را در مورد توافقنامه تجارت ترانزیتی شروع کرده است. دولت جدید این کشور می کوشد پاکستان را به یک هاب تجاری - ترانزیتی در جنوب اوراسیا تبدیل کند و ارتباط اقتصادی با افغانستان و آسیای مرکزی را تضمین کند. اما نکته مهم قابل تأمل برای ایران توجه روسیه به بازار انرژی افغانستان است که می تواند برای ایران چالش برانگیز باشد. مهم ترین مزیت صادراتی ایران در بازار افغانستان، حوزه انرژی است. ورود روسیه به این بازار شرایط را برای ایران دشوار می کند.
در بخش داده های تازه کاهش ۴۰ درصد تجارت ایران و افغانستان قابل توجه است که فعالان اقتصادی افغانستان تحریم های آمریکا ضد شبکه بانکی افغانستان و ایجاد آشفتگی در آنرا یکی از علل کاهش تجارت با ایران دانسته اند. به نظر می آید ایران احتیاج به بازارهای جایگزین در محیط منطقه ای و بین المللی دارد. درآمد ۳۳۷ میلیارد دلاری روسیه از صادرات انرژی و مازاد تجاری ۱۲۰ میلیارد دلاری عربستان از دیگر داده های آماری است. داده های تازه دولت امارات نشان داده است که تجارت خارجی این کشور در نیمه اول سال ۲۰۲۲ با رشدی ۱۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ از ۱ تریلیون درهم فراتر رفته است. داده های جدید مرکز آمار مصر هم نشان از جهش سرمایه گذاری امارات در این کشور دارد. داده های این مرکز نشان داده است که سرمایه گذاری امارات در مصر در نیمه اول سال مالی ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱، افزایش ۱۶۹.۱ درصدی داشته است.
اما بانک جهانی در تازه ترین گزارش خود در مورد نتایج افزایش رشد قیمت مواد غذایی در جهان، اخطار داده است. در گزارش این بانک اشاره شده که رشد بی سابقه قیمت های مواد غذایی سبب یک بحران جهانی شده که میلیونها نفر را به فقر شدید، تشدید گرسنگی و سوءتغذیه سوق داده و دستاوردهای توسعه ای دهه های اخیر را در معرض نابودی قرار خواهد داد. در این گزارش، داده های قابل تاملی عرضه شده است که بخصوص موقعیت صدمه پذیر ایران در ناامنی فزاینده غذایی را نشان داده است. ایران در بین سه کشور نخست در جهان به لحاظ تورم واقعی قیمت مواد غذایی و در بین ۶ کشور نخست با بالاترین تورم اسمی مواد غذایی قرار گرفته است.




منبع:

1401/06/15
22:29:22
5.0 / 5
405
تگهای خبر: آمار , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا