همکاری با قطر چطور برای اقتصاد ایران سودآور می شود؟

همکاری با قطر چطور برای اقتصاد ایران سودآور می شود؟

به گزارش بازاری، مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی ایران در جدید ترین گزارش خود به بررسی ابعاد مختلف سیاست های توسعه ای قطر پرداخته و در قالب آن، راهکارهایی را برای توسعه روابط میان ایران و قطر و سودآوردی آن برای اقتصاد ایران عرضه کرده است.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، در بخشی از این گزارش آمده: سیاست متنوع سازی اقتصادی در قطر به شکل جدی پیگیری می شود؛ این سیاست با عنایت به محدودیت های جمعیتی قطر فرصت مناسبی برای همکاری دو کشور در زمینه هایی همچون ایجاد شهرک های صنعتی مشترک در سواحل جنوبی ایران را فراهم نموده است. چنین شهرک هایی می تواند بستر مناسبی برای هم افزایی سرمایه قطری و نیروی کار ایرانی فراهم آورد. با عنایت به دانش انباشته شده در ایران و در دسترس بودن نیروی کار متخصص و ماهر در کشور، این همکاری ها می تواند در زمینه تولید محصولات با ارزش افزوده بالا هم توسعه یابد.
پتانسیل ترانزیتی ایران، با عنایت به ماهیت روابط ترکیه –قطر برای هر دو کشور جذابیت دارد؛ انعقاد تفاهمنامه سه جانبه، در کنار توسعهٔ ظرفیت ترانزیتی ایران در زمینه حمل و نقل ریلی و دریایی در این حوزه راهگشا خواهد بود. دست کم در توسعهٔ ظرفیت بندرگاهی و کشتی رانی بنادر بوشهر و دیر جذابیت های بالایی برای سرمایه قطری دارد تا از این طریق سواحل استان بوشهر به یک پل تجاری برای ترکیه و قطر تبدیل گردد. در این حوزه باید در نظر داشت تکمیل برنامه های اتصال راه آهن سراسری ترکیه به عراق، مزیت ترانزیتی ایران را از بین خواهد برد.
با عنایت به عضویت قطر در سازوکارهای اقتصادی و تجاری منطقه ای و بین المللی و امکان مالکیت بر سرمایه گذاری تا ۱۰۰ درصد، این کشور می تواند به محلی برای تولید کالاهای ایرانی به صورت مشترک تبدیل شود؛ چنین محصولاتی از قید و بند تحریم ها رها خواهد بود و به بازار کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دسترسی خواهد داشت.
با عنایت به این که ناآشنایی بازرگانان قطری با تنوع و کیفیت محصولات ایرانی یکی از موانع توسعه روابط تجاری دو کشور به حساب می آید، برگزاری نمایشگاه ها در قطر و دعوت از بازرگانان قطری برای بازدید از مراکز صنعتی ایران از جانب بخش خصوصی می تواند در حل این مشکل مؤثر باشد.
با عنایت به تلاش قطر برای بازبینی رویه های جذب نیروی کار و تمرکز بر ورود نیروی کار ماهر به این کشور از طرفی، این مسیر می تواند همچون راهکارهای توسعه روابط اقتصادی و اجتماعی دو کشور باشد؛ با عنایت به لزوم حفظ و شأن اتباع ایرانی، این مورد باید با نظارت سفارت ایران در دوحه و به دنبال توافقات مشخص بین دو دولت صورت گیرد.
ابتکارهای قطر برای رفع برخی اختلاف های سیاسی و اقتصادی میان ایران و ایالات متحده، بخصوص در حوزهٔ انتقال دارایی های مسدود شدهٔ ایران در کشورهای دیگر از راه قطر، در صورت تحقق می تواند نه تنها راهی برای حل مشکلات عمیق اقتصادی کشور و تأمین نیازهای کشور، بلکه سرآغاز فصلی جدید در روابط اقتصادی دوجانبهٔ ایران و قطر باشد.




منبع:

1401/12/27
08:14:11
5.0 / 5
266
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تخصص , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا