درس چین از جنگ تجاری اول مماشات با ترامپ کارساز نیست

درس چین از جنگ تجاری اول مماشات با ترامپ کارساز نیست

به گزارش بازاری، رهبران کانادا و مکزیک هفته گذشته با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تماس تلفنی گرفتند تا بعد از اعمال تعرفه های گمرکی بر کشورهایشان، به دنبال چاره باشند، اما بعید به نظر می آید باشد رئیس جمهور چین، بزودی تماس مشابهی برقرار کند.



به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، پکن که بر خلاف شرکای نزدیک و همسایگان آمریکا، سال ها درگیر جنگ تجاری و فناوری با آمریکا بوده، رویکرد متفاوتی نسبت به ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود در پیش گرفته است و به وضوح نشان میدهد که هرگونه مذاکره باید در شرایط برابر صورت گیرد.

رهبران چین می گویند که آماده گفتگو هستند، اما آنها همینطور برای افزایش تعرفه های آمریکا که از زمان روی کار آمدن ترامپ در هفت هفته پیش، ۲۰ درصد بالا رفته است، آماده شده اند. چینی ها به جهت اینکه مانند دوره اول ریاست جمهوری ترامپ غافلگیر نشوند، آماده اقدامات تلافی جویانه بودند و هفته گذشته، تعرفه های خویش را بر واردات مهم کشاورزی آمریکا و کالاهای دیگر اعمال کردند.

سون یون، مدیر برنامه چین در اندیشکده «مرکز استیمسون» در واشنگتن، اظهار داشت: در حالی که آمریکا تعرفه ها را تشدید می کند، پکن گزینه های دیگری جز اقدام متقابل نمی بیند. این به مفهوم آن نیست که پکن نمی خواهد مذاکره کند، اما نمی توان آنرا التماس برای مذاکره یا مرحمت، دانست.

چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، آرزو دارد که قدرت بزرگی در هر دو صحنه منطقه ای و جهانی باشد و احترام همه کشورها بخصوص آمریکا را جلب نماید.

پس از اعمال تعرفه ۱۰ درصدی در هفته گذشته که علاوه بر تعرفه ۱۰ درصدی از جانب آمریکا در چهارم فوریه بود، وزارت خارجه چین، تندترین واکنش خود تابحال را ابراز کرد و اظهار داشت: اگر آمریکا جنگ می خواهد، خواه جنگ تعرفه ای، جنگ تجاری یا هر نوع جنگ دیگری باشد، ما آماده ایم تا آخر بجنگیم.

این لفاظی های تند، بازتاب اظهارات مشابه در سال ۲۰۱۸ بود که ترامپ، نخستین جنگ تجاری خویش را با چین شروع کرد و این کشور کوشش کرد تا اقدامات تلافی جویانه را انجام دهد. رهبران پکن از آن زمان، مجموعه ابزاری از تعرفه ها، محدودیت واردات، کنترل صادرات، تحریم ها، بررسی های نظارتی و اقداماتی را برای محدود کردن شرکت ها از انجام تجارت در چین به وجود آورده اند.

همه این ابزارها برای تحمیل رنج به اقتصاد و مشاغل آمریکا، در جواب اقدامات واشنگتن طراحی شده اند. این آمادگی به دولت چین اجازه داد با اعمال سبدی از اقدامات تلافی جویانه، همچون وضع مالیات تا سقف ۱۵ درصد از خیلی از کالاهای کشاورزی آمریکایی، به تعلیق واردات الوار و قرار دادن ۱۵ شرکت آمریکایی در لیست سیاه، نسبت به دو برابر شدن تعرفه های جدید ترامپ بر کالاهای چینی واکنش سریع نشان دهد.

با این حال، مفسرین می گویند پکن در واکنش خود، خویشتن داری نشان داد تا فضا را برای مذاکره باز نگه دارد.

رشد اقتصاد چین آهسته شده است، اما همچنان با سرعتی نزدیک به پنج درصد در سال، رشد می کند، و تحت رهبری شی جین پینگ، حزب حاکم در چین، سرمایه گذاری زیادی در فناوری پیشرفته، آموزش و سایر زمینه ها انجام می دهد. این کشور نسبت به دوره اول ترامپ، روابط تجاری قوی تری با خیلی از کشورهای دیگر دارد و منبع تأمین محصولات کلیدی خود متنوع کرده است؛ بعنوان مثال، بیشتر سویای خویش را به جای آمریکا، از برزیل و آرژانتین خریداری می کند.

همچنین درصد کالاهای چینی فروخته شده به آمریکا، کم شده است. در مقابل، بیشتر از ۸۰ درصد از صادرات مکزیک و ۷۵ درصد از صادرات کانادا، به آمریکا می رود.

دانیل راسل، نایب رییس دیپلماسی و امنیت بین الملل در «موسسه سیاست جامعه آسیا» اظهار داشت: چین از برخوردهای قبلی خود با ترامپ درس گرفته است. پکن به اندازه کافی دیده است که بداند مماشات با ترامپ کارساز نیست.

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و کلودیا شینبائوم، رئیس جمهور مکزیک، با تغییر سیاستهای تجاری قبلی ترامپ، با اعمال تعرفه ها و سپس دو بار تعویق افتادن اعمال آنها، مواجهند. در نخستین دور، ترودو و شینبائوم، کمی زمان خریدند، اما فشارها باردیگر قوی تر شد.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، ترودو در دسامبر، بعد از تهدید رئیس جمهور منتخب آمریکا برای اعمال تعرفه های تجاری ضد کانادا، برای دیدار با ترامپ به عمارت مارالاگوی او رفت. اما ترودو با بیان تعرفه های تلافی جویانه از جانب ترامپ در سه شنبه گذشته، اخطار داد حالا زمانی است که بشدت پاسخ دهیم و نشان دهیم که جنگ با کانادا برنده ای نخواهد داشت.




1403/12/20
10:11:09
5.0 / 5
226
تگهای خبر: آموزش , ابزار , اقتصاد , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا
فروش عمده اجناس به قیمت بازار در سایت بازاری