حقوق بالاخره بالا می رود؟
بازاری: احتمال افزایش درآمدهای نفتی به دنبال تهدیدهای تو خالی ترامپ و هم چنین زمزمه های بالا رفتن تا ۲۰ درصد حقوق كارمندان از اخبار امیدواركننده امروز بود. در سوی مقابل اما ادامه ی ریزش بورس، انباشت تقاضای مسكن و كم آبی بی سابقه در بعضی استان ها آزرده كننده بود.
به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، مجلس می گوید حقوق كارمندان باید تا ۲۰ درصد افزایش پیدا كند؛ دولت پنجم اردیبهشت ماه میزان افزایش حقوق كارمندان را ۶ تا ۱۲ درصد تعیین كرد. نمایندگان مجلس، این مصوبه را غیرقانونی می دانند و می گویند دولت باید حقوق رده های پایین تر كه دریافتی كمتری دارند، بیشتر افزایش داده و رده هایی كه دریافتی بالاتری دارند از رشد كمتر و یا حتی نزدیك به صفر برخوردار باشند.
بر این اساس افزایش حقوق باید بین ۲ تا ۲۰ درصد باشد. پس از آن كه ۶ اردیبهشت ماه رییس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس، مصوبه هیات دولت در مورد تعیین افزایش ضریب حقوق كاركنان دولت در سال ۹۷ را تخلف قانونی دانسته و گفته بود این مصوبه با قانون بودجه سال ۹۷ كه از جانب دولت ابلاغ گردیده، تفاوت دارد، امروز خبر رسید كه نمایندگان در حال رایزنی بوده و بزودی ممكن است این اصلاح صورت گیرد. افزایش تا ۲۰ درصد حقوق در شرایطی كه خیلی از فعالان اقتصادی، هنوز نرخ رسمی ۴۲۰۰ تومانی را نپذیرفته اند می تواند معقول تر باشد. همین حالا هم از گوشه و كنار شنیده می گردد كه قیمت برخی كالاها از نرخ تورم بالاتر رفته و ازاین رو طبیعی است كه قدرت خرید دهك های پایین جامعه تقویت شود.
افت شدید توان خرید مسكن
حالا كه صحبت از قدرت خرید شد سری هم به بازار مسكن بزنیم؛ مسكن كه افزایش شدید ۲۶ تا ۴۷ درصد قیمت ها را از سه ماهه پایانی سال قبل شروع كرده بود، حالا به صورت كامل از دسترس دهك های متوسط و پایین جامعه خارج شده است. كاهش ۶.۳ درصدی نقطه به نقطه معاملات در فروردین ۱۳۹۷ این مورد را تایید می كند.
این روزها بخش مسكن با پارادوكس هایی مواجه شده است؛ از یك طرف قیمت ها رشد كرده و از سوی دیگر توان تقاضای مصرفی به قیمتها نمی رسد. از یك سو با عنایت به بازدهی پایین این بخش، ساخت و ساز در ركود قرار دارد و از جانب دیگر با عنایت به حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار ازدواج سالیانه، تقاضای مطلق روز به روز انباشته می شود؛ تقاضای مطلقی كه توان خرید ندارد و به اجبار به سمت بازار اجاره بها حركت می كند.
ادامه سقوط بورس
اما در بورس تهران در این روزها قیمت سهم ها بیشتر روند كاهشی را طی می كند. در این مدت سرمایه گذاران بورسی به راحتی نمی توانند تصمیمی برای سرمایه گذاری در بازار سهام را داشته باشند، از طرفی تصمیم ترامپ برای خروج یا عدم خروج از برجام تاثیر مضاعفی بر تصمیمات بازیگران بازار سهام دارد.
امروز شاخص كل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۲۱۸ واحد افت كرد و به رقم ۹۳ هزار و ۵۸۶ واحدی رسید. شاخص كل هم وزن هم هم جهت با شاخص كل چهار واحد پایین رفت و رقم ۱۶ هزار و ۶۱۳ را تجربه نمود. شاخص آزاد شناور هم با افت ۲۱۸ واحدی تا رقم ۹۹ هزار و ۴۴۳ پایین رفت و شاخص بازار اول و دوم هر یك به ترتیب ۲۳۵ و ۳۴ واحد افت كردند.
آب هست، ولی در اصفهان نیست!
در شرایط فعلی اقتصادی، خشكسالی هم به موضوعی مهم تبدیل گشته و حتی مدیرعامل آب منطقه ای تهران گفته بارش های اخیر نباید گولمان بزند؛ چون كه ۳۸ درصد نسبت به سال قبل و ۲۳ درصد نسبت به میانگین بلندمدت كاهش یافته است.
امروز اعلام گردید كم آبی در استان اصفهان نسبت به سال های گذشته بسیار بی سابقه است. چندی قبل هم عنوان شد برپایه آمار صورت گرفته ۵۰ درصد از جمعیت شهری در وضعیت قرمز، ۱۹ درصد در وضعیت نارنجی و ۳۰ درصد در وضعیت زرد تنش آبی در تابستان سال ۱۳۹۷ هستند كه تمركز جمعیت افرادی كه بیشترین تنش آبی را تجربه می كنند در فلات مركزی با جمعیتی معادل ۱۶.۶ میلیون نفر است.
صعود نفت با تهدیدهای توخالی ترامپ
اگر التهاب بازار ارز، تورم انتظاری و كم آبی را نادیده بگیریم درباره درآمدهای نفتی تا حدودی اوضاع نسبت به قبل بهتر شده است. از زمان آغاز تهدیدهای ترامپ ضد ایران، قیمت نفت روند صعودی به خود گرفت. ایران هم اكنون حدود ۲.۵ میلیون بشكه نفت صادر می كند. قیمت جهانی نفت امروز ۷۴.۲۵ دلار در هر بشكه بود. البته امروز به علت افزایش شمار دكل های حفاری نفت آمریكا، قیمت ها اندكی پایین آمد و نفت برنت كه قیمت پایه جهانی است با ۳۹ سنت كاهش نسبت به روز قبل مواجه گردید.
اما گفته می گردد اگر آمریكا از برجام خارج شود و تحریم ها مجددا بازگردند، صادرات نفت ایران ۳۵۰ هزار بشكه در روز كاهش خواهد یافت. اما رییس جمهوری آمریكا واقعا نمی خواهد به دوران نفت ۱۰۰ دلاری در زمان اوباما بازگردد زیرا قیمت بالاتر نفت ممكن است یك عامل نگرانی برای اعتماد مصرفی در آمریكا شود و با برنامه ژئوپلیتیكی در خاورمیانه، وی مایل نیست قیمت های نفت بیش از اندازه صعود كند.
از قرارداد توتال چه خبر؟
صحبت از بازار انرژی شد، سری هم به آخرین وضعیت قرارداد توتال در فاز ۱۱ پارس جنوب بزنیم. بر مبنای اعلام رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت توتال كارها را طبق روال انجام می دهد و پیمانكاران و سازندگان در مناقصات شركت می كنند. كار توتال چراغ خاموش جلو می رود و متوقف نیست. به قول خیامیان توتال باید ۵۱ درصد از توان ایرانی استفاده نماید. اگر بیش از ۵۱ درصد استفاده كرد، تشویق می گردد و اگر استفاده نكرد باید پنج درصد قرارداد را جریمه بدهد.
تایید افزایش قیمت خودرو توسط وزیر
دیروز در خبر ایسنا اعلام گردید كه محصولات گروه سایپا بین ۴ تا ۱۰ میلیون تومان گران شده است. تا این كه امروز وزیر صنعت، معدن و تجارت در اظهاراتی به افزایش قیمت خودرو مهر تایید زد. محمد شریعتمداری در حاشیه مراسم تحویل ۲۵۰ دستگاه خودروی تجاری سایپا درباره قیمت خودروهای داخلی اظهار نمود: قیمت خودروها از افزایش نرخ ارز مبادله ای از ۳۷۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان متاثر می گردد. وی خاطرنشان كرد كه در بخشی از صنعت خودرو نیازمند واردات بعضی از قطعات هستیم. همینطور حقوق و دستمزد هم افزایش یافته و ممكن است نیاز به افزایش قیمت ها باشد. البته باید با افزایش بهره وری از رشد بی رویه قیمت خودرو جلوگیری نماییم.
بانك جدید می آید؛ سپرده گذاران ثامن نگران نباشند
آخرین اخبار از این حكایت دارد كه در جریان ادغام موسسه ثامن و بانك مهر اقتصاد و انصار، احیانا تا چند روز آینده بانك جدید با نام "انصار" تشكیل خواهد شد. آنطور كه پیش تر مقامات ارشد بانك مركزی تاكید كرده اند در نتیجه این ادغام هیچ مشكلی برای سپرده گذاران پیش نخواهد آمد و جای نگرانی وجود ندارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب