رو شدن دست بعضی ها در گشت مغازه به مغازه
به گزارش بازاری دادستان ابركوه به همراه رییس اداره تعزیرات این شهرستان در جریان سلسه بازدیدهای خود در چارچوب طرح برخورد با گران فروشی، ضمن سركشی از یك واحد تولید محصولات لبنی و دو واحد تجاری، با استفاده از انتشار تخلفات توسط اصحاب رسانه، به متخلفان تذكر جدی دادند.
به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، محمدحسین ابراهیمی، دادستان عمومی و انقلاب، سیدمحمد هاتفی اردكانی، قاضی تعزیرات، سید مسعود میرحسینی، رییس اداره صنعت، معدن و تجارت به همراه محسن فلاح زاده، بازرس این اداره از یك واحد تولید محصولات لبنی و دو واحد تجاری به صورت سرزده بازدید كردند.
در این بازدید، ابتدا وزن محصولات لبنی و قیمت درج شده روی آنها بررسی و با فهرست قیمت های مصوب تطبیق داده شد كه در این مرحله به نقل از دادستان، در ارتباط با یكی از محصولات گران فروشی محرز شد.
محمدحسین ابراهیمی، دادستان در این خصوص خاطرنشان كرد: قیمت و وزن محصول مذكور هر چند هر دو كمتر از حد مجاز بود اما با تناسبی كه گرفته شد، گران فروشی محرز و در مورد یكی دیگر از محصولات هم از یك سو وزن كمتر و از جانب دیگر قیمت بیشتر بود كه دفاعیات تولیدكننده در این رابطه مورد پذیرش قرار نگرفت چون كه هیچ واحد تولیدی رأساً نمی تواند به هر دلیلی مبادرت به افزایش قیمت كند.
فاكتورهای مختلف این واحد حاوی ردپای دلالانی بود كه مانند همیشه بیشترین سود را از جیب مردم نصیب خود می كنند؛ بعنوان مثال دوغ تولیدی یك واحد كه به قیمت 3500 تومان در اختیار عامل توزیع قرار می گیرد باید طبق قانون با سه درصد سود یعنی 3600 تومان به مغازه دار برای فروش ارائه شود و مغازه دار هم با 10 درصد سود یعنی قیمتی حدود 4000 تومان در اختیار مصرف كننده قرار دهد ولی قیمت تمام شده محصول مذكور برای مصرف كننده 5500 تومان بود كه طبق قانون صریحاً تخلف است.
سید محمد هاتفی، قاضی تعزیرات ابركوه هم در ارتباط با تخلفات این واحد تولیدی، بیان كرد: موارد مشكوكی تخلف كم فروشی و گران فروشی در این واحد مشاهده شد كه به مسئولان آن مهلت داده شد تا ظرف مدت 24 ساعت مدارك خویش را به اداره تعزیرات عرضه كنند تا پرونده مورد بررسی قرار گیرد.
هاتفی با تاكید بر این كه بازدید از اصناف مختلف در دستور كار تعزیرات قرار دارد، اعلام نمود: در ارتباط با تخلفات صنفی به باعث قانون برخورد خواهد شد، بدین ترتیب كه بعد از اخطار و تذكر در مراحل اولیه، در مرحله سوم نصب پارچه به مدت یك هفته، در مرحله چهارم به مدت یك ماه و در مرحله پنجم به شرط تكرار تخلف برای مدت یك سال نسبت به تعطیلی واحد تجاری اقدام قانونی می گردد.
دو واحد تجاری از صنف میوه فروشی ها، مقصد بعدی تیم بازرسی بازار بودند كه مواردی همچون عدم عرضه فاكتور، تداخل صنفی، عدم نصب برچسب قیمت روی محصولات، عرضه محصولات خانگی بدون مجوز بهداشتی و برخی دیگر تخلفات برای آنها محرز شد.
ابراهیمی دادستان عمومی و انقلاب ابركوه در این رابطه هم اظهار نمود: برخی اصناف ادعا می كنند كه در میدان میوه و تره بار استان فارس اگر هنگام خرید فاكتور مطالبه كنند به آنان بار داده نمی گردد بنابراین در همین راستا تلاش داریم تا با استفاده از دادستانی استان یزد با دادستانی استان فارس مكاتباتی صورت گرفته و این مورد هم ساماندهی گردد.
وی، پیرامون وجود برخی محصولات غیربهداشتی در میوه فروشی ها، خاطرنشان كرد: قبلاً در این رابطه مكاتباتی با شبكه بهداشت صورت گرفته كه متأسفانه در این بخش نظارت های مأمورین نامبرده ضعیف است بنابراین در این زمینه هیچ توجیهی پذیرفته نیست، چراكه با سلامت و بهداشت شهروندان ارتباط مستقیم داشته و اساساً با جدیت برخورد می گردد.
ابرهیمی در انتها هم تاكید كرد: مردم از برخی اصناف بخصوص میوه فروشی ها به علت گران فروشی ناراضی هستند كه در مرحله اول با حضور دوربین های خبرنگاران به آنان تذكر داده شد و در مراحل بعدی و در صورت تكرار قاطعانه برخورد می گردد كه بعضاً منجر به نصب پلاكارد و پلمب واحد هم خواهد شد.
در انتهای این بازدید ضمن عرضه تذكرات لازم به متخلفان، به آنان اخطار داده شد كه در صورت عدم رعایت نكات بهداشتی، قانون برای آنان حبس تا یك سال را هم در نظر گرفته است و مسئولان قضایی هم در این مورد كه تهدید ضد شهروندان به حساب می آید، به هیچ عنوان مسامحه كاری نخواهد داشت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب