در گفت وگو با ایسنا اعلام شد

سازمان حمایت سراغ دانه درشت ها می رود

سازمان حمایت سراغ دانه درشت ها می رود

بازاری: معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت چگونگی رصد بازار كالاهای وارداتی با دلار ۴۲۰۰ تومانی و فروش آن در بازار مصرف با این نرخ را تشریح و خاطرنشان كرد: لیست افراد و شركت های واردكننده كالا در اختیارمان قرار گرفته كه بازرس های سازمان سراغ واردكنندگان خصوصا دانه درشت ها می روند و میزان واردات، قیمت ارز و قیمت فروش محصول را رصد می كنند كه در صورت تخلف تعزیری، به دستگاه قضا معرفی می گردند.


شهرام میرآخورلو در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تمایل افراد برای خرید سكه و ارز بیان كرد: اتفاق هیجانی كه در بازار افتاده بابت نرخ كالاهایی كه مردم به آن اطلاق سرمایه می كنند، است. یعنی می خواهند ریالشان تبدیل به سرمایه شود تا با كاهش ارزش پول ملی در مقابل ارزهای خارجی، ضرر نكنند. نگرانی مردم از تبدیل كردن نقدینگی شان به سرمایه، خودش یك تقاضای كاذب است كه وارد بازار می گردد.

وی با اشاره به اینكه فعالان اقتصادی كه در جامعه كار می كنند نسبت به وضع آینده نگران هستند و اعتراض از این مبناست كه یك بی ثباتی در شرایط اقتصادی كشور وجود دارد، اضافه كرد: بخشی از مدیریت این شرایط، به اقتصاد كلان برمی گردد كه باید تصمیم گیری شود. زیرا سهم نقدینگی ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانی موجود در هر بازاری برود، بازار را تخریب می كند. بخشی هم به عوامل اقتصاد خرد برمی گردد كه ما با مدیریت عرضه و تقاضا می توانیم بازار را تنظیم كنیم؛ اینكه میزان عرضه را افزایش دهیم تا تقاضای كاذب را از بین ببریم این كار در كالاهای مختلف درحال شكل گیری است.

تقاضای كاذب قیمت ها را هیجانی و حبابی كرده است

معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان ادامه داد: این حجم تقاضا برای این كالاها و نقدینگی موجود در جامعه سبب شده ظرف یكی - دو هفته اخیر قیمت های غیرمنطقی و هیجانی شكل بگیرد و رشد كند. مردم برای تامین خرید سكه هجوم آورده اند، زیرا نگران هستند. مدیریت كردن اینها نیازمند زمان است و اینكه آرامش خاطر در بازار اتفاق بیفتد. اگر این تقاضای كاذب وارد بازار نشود، قیمت ها نباید این اندازه هیجانی و حبابی بالا برود.

میرآخورلو با اشاره به اعتراض فروشندگان به وضع موجود اظهار نمود: این اعتراض ها نشان از نگرانی آنها به بی ثباتی بازار دارد. شاید نیاز ما در حد چهار درصد كل هزینه ای ارزی مان باشد، اما اینكه چرا باید در بازار آزادی كه به صورت فیزیكی و اسكناس است، اثر ارز این اندازه بالا باشد و آنها را نسبت به تجارت شان نگران می كند. اینكه اگر هر كالایی را بفروشند تامین كردن سرمایه برای همان مقدار كالا به واسطه اینكه ارز روند رو به رشدی دارد از بین می رود.

وی با اشاره به اینكه سازمان حمایت بیشتر در زمینه خدمات بعد از فروش مسئولیت دارد، ادامه داد: ما پیش از این دسترسی نداشتیم به اینكه افراد كالاها را با چه ارزی وارد می كنند. الان بانك مركزی این سامانه را در اختیار وزارت ارتباطات قرار داده و وزارت لیستش را منتشر نموده است. ما هم بر مبنای آن لیست سراغ این واحدها می رویم و از آن زمان كه اعلام شده این ارز به این افراد تخصیص پیدا كرده، بازرس هایمان هم سراغ واردكنندگان خصوصا دانه درشت ها می روند و میزان واردات، اینكه چه مقدار ارز مصرف كردند، به چه كسانی فروختند و با چه قیمت كنترل می گردد. رفته اند.

موبایل، كالایی شكایت محور است

معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان در ادامه اظهار نمود: موبایل بعنوان كالای اولویت اول و ضروری ما نیست كه به صورت بازرسی محور رویش نظارت داشته باشیم، بلكه كالایی است كه باید به صورت شكایت محور به آن رسیدگی نماییم كه تا پیش از انتشار لیست واردكنندگان هنوز شكواییه ای دال بر افزایش گرانی یا عدم اجرای تعهدات در این زمینه نبوده است. البته بعنوان مدعی العموم با عنایت به اینكه وظیفه صیانت از نرخ ارز و پشتیبانی از حقوق مصرف كنندگان را بر عهده داریم.

میرآخورلو با اشاره به اختصاص ارز دولتی به واردكنندگان، اظهار داشت: در بعضی كالاها ما به اسم مواد، دستمزد، سربار و انرژی بعنوان بهای تمام شده نگاه می نماییم اما در كالاهایی كه نقش ارز بسیار مهم می باشد و حدود ۹۵ درصد سهم بهای تمام شده یك كالا به ارز برمی گردد، حتما ورود می نماییم و مدارك را با نرخ ۴۲۰۰ تومان بررسی می نماییم. اگر قیمتی خارج از رقم ۴۲۰۰ تومان باشد و كالایی بالاتر از قیمت فروخته شده باشد، ضمن برخورد با شخص خاطی تلاش می نماییم با عنایت به اسناد موجود نسبت به برگرداندن این قیمت ها به كسانی كه فروختند اقدام نماییم.

اعلام قیمت ها در سامانه ۱۲۴

وی با تاكید بر خوداظهاری قیمت ها توسط تولیدكنندگان و واردكنندگان اظهار نمود: تمامی عرضه كنندگان اعم از تولیدكنندگان داخلی و واردكنندگان كه ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفتند یا می گیرند، مكلف شده اند بر اساس قیمت گذاری كالاهای وارداتی و قیمت گذاری تولیدات داخلی محصولات خویش را قیمت گذاری كنند كه نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی هم در آن است و این قیمت های خوداظهاری را در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت احراز می كنند. زمانی كه ما این لیست را از بانك مركزی گرفتیم به صورت رندوم به سراغ این واحدها می رویم.

معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان پشتیبانی از مصرف كنندگان و تولیدكنندگان همینطور توضیح داد: اگر ۲۰ تولیدكننده و ۱۰ واردكننده یخچال داشته باشیم، یك قیمت واردكننده و تولیدكننده را بر اساس اسناد مالی در سامانه ۱۲۴ كنترل می نماییم و اگر مغایرت داشته باشد به همه تعمیم می دهیم و وارد بازار می شویم و همه را فرا می خوانیم. با بررسی قیمت هایشان بر اساس نرخ شاخص ۴۲۰۰ تومانی، هرگونه افزایش قیمت بالاتر از آن بعنوان گران فروشی مورد برخورد قرار می گیرد بعنوان تخلف تعزیری با آن برخورد می گردد.
به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، به دنبال اعتراض تعدادی از كسبه و فروشندگان موبایل و تبلت در تهران، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات لیست شركت هایی كه به آنها ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات گوشی تلفن همراه تخصیص یافته است را منتشر كرد و بعد از آن رئیس سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان هم اعلام نمود طبق دستور رئیس جمهوری لیست كالاهایی كه با دلار ۴۲۰۰ تومان وارد شده اند، در سامانه ۱۲۴ (www.۱۲۴.ir) سازمان حمایت قرار می گیرد تا مردم این لیست را مشاهده و در صورت مغایرت و گرانی، موارد را به سازمان اعلام كنند.
همینطور رئیس جمهور در دومین نشست هم اندیشی مدیران ارشد دولت كه روز چهارشنبه در سالن اجلاس سران برگزار شد، به مبحث افزایش نظارت در تنظیم بازار اشاره نمود كه این مهم از جانب چند دستگاه همچون سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان، تعزیرات حكومتی و بازرسی اتاق اصناف باید پیگیری شود.






1397/04/08
15:26:29
5.0 / 5
4628
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا