تحریم های اقتصادی ابزار سلطه ای که مقابل سلطه گر عمل می کند

تحریم های اقتصادی ابزار سلطه ای که مقابل سلطه گر عمل می کند

به گزارش بازاری، یک کارشناس حوزه تحریم اظهار داشت: تبدیل دلار، سوئیفت و دیگر نهادهای اقتصادی به ابزار فشار سیاسی، اعتماد جهانی را تضعیف کرده و مسیرهایی برای ایجاد نظم اقتصادی جدید درحال ایجاد است.



به گزارش بازاری به نقل از مهر، مسعود براتی سده، کارشناس ارشد حوزه تحریم و معاون اسبق سازمان سرمایه گذاری خارجی و حسن لاسجردی، کارشناس و تحلیلگر مسایل سیاسی، به بررسی ابعاد و تبعات تحریم های اقتصادی در برنامه امروز رادیو اقتصاد پرداختند؛ ابزاری که گرچه برای اعمال سلطه طراحی شده، اما حال نشانه هایی از بازگشت آن مقابل تحریم کنندگان مشاهده می شود.

هزینه های راهبردی تحریم؛ تضعیف اعتبار جهانی نظام سلطه


براتی با تحلیل نتایج اقتصادی و راهبردی تحریم برای کشورهای تحریم کننده، خصوصاً ایالات متحده، اظهار داشت: تحریم ها در دو سطح تاکتیکی و راهبردی اثرگذارند. در صورتیکه هزینه های تاکتیکی به طور معمول قابل پیش بینی و جبران پذیرند، هزینه های راهبردی به زیرساخت های اعتماد جهانی نسبت به نظام اقتصادی آمریکا لطمه زده اند.

دلار و سوئیفت؛ سلاح های مالی آمریکا در راه از دست دادن اعتماد جهانی


او با اشاره به روند «سلاح سازی» از سازوکارهای مالی جهانی توسط آمریکا، تاکید کرد: تبدیل دلار، سوئیفت و دیگر نهادهای اقتصادی به ابزار فشار سیاسی، اعتماد جهانی را تضعیف کرده و مسیرهایی برای ایجاد نظم اقتصادی جدید درحال ایجاد است.

تحریم؛ ابزاری برای کنترل و جهت دهی به مناسبات اقتصادی جهانی


در ادامه، لاسجردی با محوریت ابعاد سیاسی و بین المللی تحریم، اظهار داشت: آمریکا با بهره گیری از سلاح تحریم، علاوه بر سرکوب کشورهایی که با سیاست هایش همسو نیستند، در پی تثبیت یکه تازی خود در نظم جهانی است. این رویکرد با هدف ارسال پیام قدرت و هشدار به دیگر کشورها طراحی شده است.
او اضافه کرد: قدرت های بزرگ از تحریم نه فقط برای فشار، بلکه برای جهت دهی به مناسبات اقتصادی جهانی و کنترل رفتار دولت ها و شرکت های چندملیتی استفاده می نمایند. در حقیقت، تحریم به ابزاری برای مدیریت منافع اقتصادی در جهان بدل شده است.

روش های دورزدن تحریم ها؛ آمریکا در برخورد با نتایج خودساخته


براتی در ادامه اظهار داشت: حتی خود ایالات متحده نیز در برخورد با پیامد تحریم های متقابل، به ناچار از روش هایی برای دور زدن تحریم ها بهره برده است. بعنوان مثال، در قبال محدودیت های اعمال شده از طرف چین بر منابع معدنی، آمریکا از کانال هایی چون مکزیک برای تامین نیاز خود بهره برده است.

نقش شرکت های چندملیتی در اجرای سیاستهای تحریمی


لاسجردی نیز با اشاره به نقش شرکت های چندملیتی در اجرای سیاستهای تحریمی اضافه کرد: این شرکتها ماموریت دارند تا علاوه بر پیروی از تحریم ها، دیگر کشورها را نیز وارد بازی اقتصادی نظام سلطه کنند. تحریم، به صورتی چوب بالای سر کشورهاست تا در امتداد منافع قدرت های بزرگ حرکت کنند.

زیان های اقتصادی تحریم؛ تخمین خسارت ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلاری برای آمریکا


در جمع بندی این گفتگو، براتی با استناد به آمارهای اقتصادی، زیان های ناشی از قطع تعامل آمریکا با اقتصادهایی نظیر ایران را حداقل ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار برآورد کرد و اضافه کرد: تحریم نه فقط اهداف ادعایی را محقق نکرده، بلکه فرسایش جایگاه دلار، افزایش بدهی آمریکا، و بی اعتمادی سرمایه گذاران بین المللی را به همراه داشته است.

1404/04/22
12:27:44
5.0 / 5
15
تگهای خبر: آمار , ابزار , اقتصاد , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا
فروش عمده اجناس به قیمت بازار در سایت بازاری